Αρχείο ημέρας 5 Νοεμβρίου 2021

1η κινητικότητα για το 2ο πρόγραμμα ERASMUS+ “From Local to Global Environmental Awareness”

Το σχολείο μας στα πλαίσια του δεύτερου προγράμματος ERASMUS+ “From local to global environmental awareness”, στο οποίο συμμετέχει, πήρε μέρος στην εναρκτήρια κινητικότητα του προγράμματος στo Skolyszyn της Πολωνίας από 25 έως 29 Οκτωβρίου 2021. Τέσσερις μαθητές και δύο καθηγητές από την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Ισπανία, την Τουρκία και την Πορτογαλία μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς του πολωνικού σχολείου φιλοξενίας συναντήθηκαν για πρώτη φορά από κοντά και ασχολήθηκαν με την παραγωγή ενέργειας, την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και την ανακύκλωση. Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε το σχολικό έτος 2020-2021, αλλά δυστυχώς οι ιδιαίτερες επιδημιολογικές συνθήκες την περσινή χρονιά δεν επέτρεψαν την μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα τα σχολεία που συμμετέχουν να περιοριστούν στην οργάνωση διαδικτυακών συναντήσεων μεταξύ τους και περιβαλλοντικών δράσεων σε τοπικό επίπεδο.

Η κινητικότητα ξεκίνησε με την παρουσίαση από την κάθε ομάδα της χώρας, της πόλης και του σχολείου της, ενώ στη συνέχεια ανέλυσαν τον τρόπο που παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια και το τι συμβαίνει με την ανακύκλωση στην κάθε χώρα. Στα πλαίσια του προγράμματος έγινε επίσκεψη σε φράγμα της περιοχής, όπου και λειτουργεί μικρό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, σε εταιρεία σχεδιασμού, κατασκευής και εμπορίας φωτοβολταϊκών, στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης Ρζερζόφ και στο εργοστάσιο καθαρισμού και διανομής νερού για οικιακή χρήση, ενώ οι μαθητές συμμετείχαν σε διάφορα εργαστήρια περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Από το 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου ταξίδεψαν στην Πολωνία οι μαθητές Ιωάννης Κενδριστάκης, Κωνσταντίνος Κεφαλάκης, Ραφαήλ Μπέης και Εφραίμ Σωμαράκης και οι εκπαιδευτικοί Αικατερίνη Χρονιάρη και Ευφροσύνη Λεμονιά.            

Με τη φυσική παρουσία σε μια ξένη χώρα, τη γνωριμία με το τοπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον, τη δημιουργία διαπροσωπικών και φιλικών σχέσεων τα προγράμματα Erasmus+ διευρύνουν τη σκέψη και ανοίγουν  νέους ορίζοντες. Το ταξίδι και η εμπειρία ήταν μοναδική, γεμάτη αναμνήσεις που θα συντροφεύουν παιδιά και εκπαιδευτικούς για μια ολόκληρη ζωή!

Δημοσίευση άρθρου στην Εφημερίδα “Πατρις”.

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση γονέα για την Ενισχυτική Διδασκαλία

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας, ότι εάν επιθυμούν να παρακολουθήσει το παιδί τους μαθήματα Ενισχυτική Διδασκαλίας που διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε άλλο, πιθανόν σχολείο του Ηρακλείου πρέπει να συμπληρώσουν και να μας αποστείλουν με email ή με το παιδί τους την παρακάτω ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ μέχρι ΤΡΙΤΗ 9/11/2021 νωρίς το πρωί:

(σε μορφή PDF) https://drive.google.com/file/d/1pSppiW1ai0Y60oxc0PXhKYyhxfvoeY3m/view?usp=sharing
ή

(σε μορφή WORD) https://docs.google.com/document/d/1W9ccrdU6BVmYjWdy_Lq2C8JsW659SlMf/edit?usp=sharing&ouid=106446780328823399180&rtpof=true&sd=true

Δηλώνετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω μαθήματα:
1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
3. Μαθηματικά
4. Φυσική
5. Χημεία
6. Αγγλικά

Εργασίες αισθητικής αναβάθμισης της αυλής

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021 ξεκινήσαμε να βάφουμε τα κάγκελα της αυλής. Η δράση γίνεται στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων “Αισθητική αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου” που υλοποιούμε στο σχολείο μας τη φετινή σχολική χρονιά.

Η Δράση είναι μια πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Φωτεινής Πλουμάκη, Στέλλας Αραβιάκη και Αντώνη Τσατσάκη, άλλα άμεσα συνεισφέρουν με τη συμμετοχή τους κι άλλοι καθηγητές, τα μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, μαθητές της ομάδας Erasmus+ και επιπλέον μαθητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Επειδή παρατηρούμε ότι αργεί η έναρξη των διαδικασιών του προγράμματος ΕΣΠΑ “Αντώνης Τρίτσης”, αποφασίσαμε να λάβουμε δράση. Ευελπιστούμε στην άμεση έναρξη των εργασιών αναβάθμισης των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου από το παραπάνω πρόγραμμα.
Ωστόσο θα προχωρούν οι δικές μας δράσεις εντός και εκτός του σχολικού κτιρίου τα επόμενα απογεύματα της Παρασκευής και τα πρωινά του Σαββάτου με την εθελοντική εργασία μαθητών, καθηγητών και γονέων.