Menu

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, Γ. ΡΗΓΑΤΟΣ

13 Δεκεμβρίου 2018 - Ιατρική, Κοινωνικές Επιστήμες & Πολιτική

Ένα από τα βασικά και φιλόδοξα ερευνητικά προγράμματα του Ιδρύματος Ερευνών για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης» από της ιδρύσεώς του το 1982, ήταν και η μελέτη «Στάσεις και Αντιλήψεις της Ελληνικής Κοινωνίας απέναντι στο Παιδί από της Ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους». Ήταν ακράδαντη πεποίθηση του αείμνηστου Σπύρου Δοξιάδη, εμπνευστού αυτού του προγράμματος, πως για μια σωστή πολιτική απέναντι στη νέα γενιά, για την αντιμετώπιση όλων των αναγκών, προσδοκιών και προβλημάτων των γονέων και των παιδιών πρέπει να γνωρίζομε πώς εξελίχθησαν οι αντιλήψεις των Ελλήνων απέναντι στην έννοια «παιδί».
Κατά τη δεκαετία που πέρασε και όσο ζούσε ακόμη ο Σπύρος Δοξιάδης έγιναν αξιόλογες εκδόσεις πάνω σ’ αυτό το θέμα που αποτελούν μια μοναδική σειρά μονογραφιών.
Για το συγκεκριμένο θέμα της παρούσας μελέτης «Η Υγεία του Παιδιού στη Λαϊκή μας Παράδοση» ο Σπύρος Δοξιάδης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και το είχε συζητήσει εκτενώς με τον Γεράσιμο Ρηγάτο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Ερευνών για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης» συνεχίζοντας την επιθυμία του ιδρυτού του αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση που μπορεί σήμερα να προσφέρει στο Ελληνικό κοινό την αξιόλογη και ολοκληρωμένη αυτή μελέτη.

(Από το σημείωμα του Στέφανου Παντελάκη)

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.