Menu

ΜΟΡΦΕΣ, Β. ΤΖΩΝΗ

27 Μαρτίου 2019 - Ελληνική Λογοτεχνία

Η κα Βιβή Τζώνη, καθηγήτρια φιλόλογος και επιτυχημένη ποιήτρια, εξέδωσε πρόσφατα την πολλοστή ποιητική της συλλογή με τον τίτλο “Μορφές”.

Σ’ αυτήν εγκωμιάζονται εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της μυθολογίας (Αντιγόνη, Αριάδνη, Ιφιγένεια, Λητώ…) και της ιστορίας, και πιο συγκεκριμένα από την αρχαία (Αλέξανδρος ο Μακεδών, Δημοσθένης, Σωκράτης…), τη βυζαντινή (Κασσιανή, Θεοφανώ, Θεοδώρα, Υπατία…) και τη νεοελληνική (Α. Κάλβος, Ν. Καζαντζάκης, Λ. Μαβίλης…) πραγματικότητα.

Αυτές διακρίνονται για την ευφυΐα , το ήθος και τη μεγαλοπρέπειά τους. Η ποιήτρια φαίνεται να έχει βαθιά γνώση του ιστορικού πλαισίου, στο οποίο έζησαν και ήκμασαν οι μορφές αυτές.

Τα ποιήματα έχουν ένα ιστορικό και φιλοσοφικό βάθος και κρατούν αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Με την παρουσίαση των μορφών αυτών συνάγονται ορισμένα διδάγματα και ηθικοί κανόνες, που είναι χρήσιμοι για τους ανθρώπους κάθε εποχής.

Πρόκειται δηλαδή για μια ηθική διδασκαλία που έχει αναμφισβήτητη αξία και σπουδαιότητα για όλους, αφού αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για μια καλύτερη ή μια λιγότερη επώδυνη ζωή. Το βιβλίο συνεπώς αυτό αξίζει να αναγνωσθεί.

(από την Πατρίς, 27/04/2018)

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.