Menu

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ, Γ.Ι. ΡΑΛΛΗΣ

28 Οκτωβρίου 2018 - Ιστορία

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία έχει προγραμματίσει να συμπεριλάβει στις εκδόσεις του σειρά βιογραφιών σημαντικών Ελλήνων πολιτικών και επιστημόνων. Στη σειρά αυτή εντάσσεται η επανέκδοση της βιογραφίας που συνέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης για τον παππού του, επίσης πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Θεοτόκη.
Για τη βιογραφία αυτή ο Γεώργιος Ράλλης μελέτησε συστηματικά τις δημοσιευμένες πηγές και την ειδική βιβλιογραφία, κυρίως όμως αξιοποίησε το ανέκδοτο αρχείο, που είχε διαφυλάξει η οικογένεια Θεοτόκη. Έτσι, το έργο αυτό είναι εξαιρετικά πρωτότυπο και αρκετά λεπτομερειακό, η δε επιλογή του εξηγείται πειστικά στον πρόλογο του συγγραφέα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πολιτικό ήθος, που καταγράφεται σε αυτήν τη βιογραφία, αποτελεί πολιτικό κληροδότημα για τις επερχόμενες γενιές των πολιτικών, όπως επανειλημμένα ετόνισε και εδίδαξε με το παράδειγμα του ο Γεώργιος Ράλλης. (Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.