Menu

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ (ΕΠΙ)ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, Γ.Ν. ΓΑΛΑΝΗΣ

16 Οκτωβρίου 2019 - Εκπαιδευτικά, Ψυχολογία

Όταν πριν δύο περίπου χρόνια έγραφα τον πρόλογο αυτού του βιβλίου οφείλω να ομολογήσω ότι διακατεχόμουν από ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια πλευρά κυριαρχούσε μέσα μου ένα έντονο συναίσθημα ανακούφισης, αφού όλες οι επίπονες προσπάθειες συγγραφής του βιβλίου έβαιναν προς την τελική ευθεία έκδοσής του. Από την άλλη, όμως, πλευρά με διακατείχε ένα έντονο συναίσθημα ανησυχίας, φόβου και ανασφάλειας. Ανησυχία, σχετιζόμενη τόσο με την έκδοση του βιβλίου όσο και με τις αντιδράσεις των αναγνωστών στους οποίους απευθύνονταν. Έθετα στόχους χωρίς να γνωρίζω με σαφήνεια αν αυτοί οι στόχοι και οι μέθοδοι πραγματοποίησής τους ανταποκρίνονταν στις ανάγκες ή τις προσδοκίες των αναγνωστών. Φόβος και ανασφάλεια που εκπορεύονταν όχι τόσο από την «κριτική θεώρηση» ή την «απόρριψη» του περιεχομένου του βιβλίου όσο κυρίως από τις δικές μου εύλογες «εσωτερικές» συγκρούσεις και τα αυτονόητα αναπάντητα ερωτήματα.
Σήμερα που κυκλοφορεί η δεύτερη βελτιωμένη έκδοση αυτού του βιβλίου, αισθάνομαι ικανοποιημένος, γιατί η αποδοχή του υπήρξε ιδιαίτερα θετική τόσο από τους «ειδικούς» όσο και από τους «μη ειδικούς» αναγνώστες, ενώ όλες οι κρίσεις – μηνύματα ανατροφοδοτήσεις που έλαβα, ίσως να αποτελούν έναν κάποιο δείκτη δικαίωσης της προσπάθειας για τη συγγραφή αυτού του εκπονήματος.
Στην παρούσα έκδοση δεν έγιναν τροποποιήσεις ή αλλαγές στο περιεχόμενο ή τη δομή του κειμένου της πρώτης έκδοσης. Οι βελτιώσεις που έγιναν αφορούν λάθη, κυρίως τυπογραφικά ή σφάλματα εκτύπωσης. Επίσης, προς διευκόλυνση των αναγνωστών προστίθενται και πίνακες εικόνων, όρων – πραγμάτων καθώς και πίνακες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Δωρεά από Βικελαία

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.