Menu

Ο ΟΘΩΝΑΣ & Η ΕΞΩΣΗ, Δ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ

29 Οκτωβρίου 2018 - Ιστορία

Στο προηγούμενο βιβλίο μου, που έχει για τίτλο «Όθωνας, η Μοναρχία», αφηγήθηκα το πώς οι Έλληνες, έπειτα από το Εικοσιένα, έπεσαν κάτω από το τυραννικό πολίτευμα μιας «ελέω θεού βασιλείας», καθώς και την επανάστασή τους για ν’ αποχτήσουν Σύνταγμα. Σε τούτο το βιβλίο ανιστορώ το πώς ο Όθωνας καταπάτησε το Σύνταγμα και τους πολύχρονους αγώνες της μεταεπαναστατικής γενιάς, που καταλήξανε στην έξωση της βαρβαρικής δυναστείας. [. . .] (Από την έκδοση)

«Η Έξωση του Όθωνα του Δ. Φωτιάδη είναι ένα βιβλίο ανεξάντλητο σε παρατηρήσεις και διδάγματα, σε πλούτο από σκηνές και εκδηλώσεις της πολιτικοκοινωνικής ζωής στην Ελλάδα του περασμένου αιώνα. Μα είναι ακόμα μια πανοραματική κάτοψη της Ελληνικής ζωής, βριθούσα σε ομοιότητες ως προς τις τοποθετήσεις τις κοινωνικές, τις εξαρτήσεις από τους ξένους, τις αντιδράσεις του λαού, τις φωτεινές εκρήξεις της νεολαίας… με τα συγκαιρινά μας γεγονότα, όπως τα ζούμε καθημερινά». (ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ)
«Συσταίνουμε στους αναγνώστες να διαβάσουν την Έξωση του Όθωνα του Φωτιάδη. Είναι μια πανοραμική κάτοψη της Ελληνικής ζωής, που οδηγεί σε σκέψεις και συμπεράσματα εξαιρετικά ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά. Διαβάζεται με άνεση κι ευχαρίστηση, γιατί συγκε-ντρώνει τις αρετές ενός εξαιρετικού λογοτεχνήματος». (ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ)

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.