Menu

ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ… ΣΩΙΛΛΑ

15 Νοεμβρίου 2022 - Εκπαιδευτικά, Ιστορία, Τέχνες & Διασκέδαση

Το βιβλίο του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου Το Εικοσιένα αλλιώς. Ο επετειακός εορτασμός στο σχολείο ως «Ηρωικό Κυνήγι Θησαυρού», μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γραφοτεχνική Κρήτης.
Η έκδοση συγκεντρώνει το υλικό από τα 13 θεματικά κυνήγια θησαυρού που έχουν διοργανωθεί στο σχολείο (2008-2019, 2022), διατυπώνοντας μια εναλλακτική πρόταση στον τυποποιημένο σχολικό εορτασμό για την Επανάσταση του 1821 αλλά και τη σχολική διδασκαλία της Ιστορίας γενικότερα: μια πρόταση που συνδυάζει τη γνώση με την ανακάλυψη, την καλλιέργεια ποικίλων δεξιοτήτων και τη χαρά του παιχνιδιού.

Με στόχο να χρησιμεύσουν ως οδηγός για τη διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων και σε άλλα σχολεία της χώρας,170 αντίτυπα του βιβλίου θα διανεμηθούν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και περισσότερα από 130 σε βιβλιοθήκες, πανεπιστημιακά τμήματα και μουσεία, χάρη στην οικονομική υποστήριξη που προσφέρει στην έκδοση ο Δήμος Ρεθύμνης, εντάσσοντάς την και στις δικές του δράσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Την έκδοση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου Πόλυ Παπαδοπούλου, Άννα Πατεράκη και Ειρήνη Ρενιέρη, ενώ τον σχεδιασμό και την επιμέλεια της παραγωγής έκανε η Αγγελική Βλαχοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.