Menu

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ Νο 2, Ρ. ΓΚΟΣΙΝΙ – Ζ.Ζ. ΣΑΝΠΕ

4 Ιουλίου 2019 - Ξένη Εφηβική Λογοτεχνία, Ξένη Λογοτεχνία

Το 2004 κυκλοφόρησε στη Γαλλία και λίγο αργότερα και στην υπόλοιπη Ευρώπη ένα χοντρό παιδικό βιβλίο, και μερικές χιλιάδες ενθουσιασμένοι, συγκινημένοι ενήλικοι έσπευσαν να το προμηθευτούν (ανάμεσά τους κι εγώ). Το βιβλίο αυτό επισκίασε όλα τα καινούρια best sellers, ανέβηκε αυτόματα στην κορυφή των πωλήσεων και θεωρήθηκε το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς. Πώς είναι, όμως, δυνατόν ένα αμιγώς παιδικό λογοτεχνικό έργο να είχε τέτοια απήχηση στους ενήλικους αναγνώστες;

Την απάντηση μπορούν να δώσουν τα εκατομμύρια ανά τον κόσμο των φανατικών αναγνωστών του γνωστού ήρωα κόμιξ Αστερίξ, αυτών που μεγάλωσαν με τις περιπέτειές του και απόλαυσαν το ευφυές χιούμορ του ξανά και ξανά, σε κάθε ηλικία. Το μυστικό βρίσκεται στον συγγραφέα.

Ο Μικρός Νικόλας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο μικρός, σκανδαλιάρης πρωταγωνιστής μιας σειράς ιστοριών του Ρενέ Γκοσινί που δημοσιεύτηκαν σε διάφορες γαλλικές εφημερίδες και περιοδικά κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, με τα υπέροχα σχέδια του Ζαν Ζακ Σανπέ. Οι ιστορίες αυτές είχαν τόση επιτυχία, που συγκεντρώθηκαν και κυκλοφόρησαν σε πέντε βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν και κυκλοφόρησαν σε πολλές χώρες του κόσμου. Έκτοτε γαλούχησαν γενιές και γενιές παιδιών και δεν σταμάτησαν να επανεκδίδονται μέχρι σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.