2020-2021 Πολιτιστικό πρόγραμμα ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ: «Στέλιος Βισκαδουράκης»

Το σχολείο μας ανέλαβε φέτος στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο Μονόγραμμα: «Στέλιος Βισκαδουράκης».

Οι μαθητές του Γ6 μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια, κ. Φουντά Γεωργία, ασχολήθηκαν, ξεκινώντας ήδη από πέρυσι, με το έργο του γνωστού ηρακλειώτη συγγραφέα, Στέλιου Βισκαδουράκη. Το βίντεο που εκπόνησαν παρουσιάζει βήμα-βήμα την πορεία της γνωριμίας τους μαζί του. Περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του, ψηφιακά κολάζ εμπνευσμένα από τα κείμενά του καθώς και μία μεγάλη συνέντευξη όπου αναδείχθηκαν θέματα όπως αυτά του πολέμου, της προσφυγιάς, της θρησκείας, των ανθρώπινων σχέσεων, της ατομικής ευθύνης, της τέχνης  κ.ά.

Ο κ. Βισκαδουράκης δήλωσε για το πρόγραμμά μας: «Ευχαριστώ από καρδιάς εσάς κ. Φουντά και τα παιδιά για την ευκαιρία που μου δώσατε να βρεθώ ψυχικά και πνευματικά μαζί σας και να μου μείνει μία μοναδική ανάμνηση που για πάντα θα είναι μέσα μου. Το βίντεο ήταν υπέροχο και τα θερμά μου συγχαρητήρια!!! Μακάρι να μπορούσα να εκφράσω με ακρίβεια τα συναισθήματά μου. Έχετε την αγάπη και την εκτίμησή μου».

Τον ευχαριστούμε όλοι για όσα μας χάρισε!