Εκπαιδευτική επίσκεψη: Μ.Φ.Ι. Κρήτης, Δημοτική Αστυνομία & Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου  η ομάδα του περιβαλλοντικού προγράμματος “Τινάκτωρ της Γαίας” του σχολείου μας, με υπεύθυνες τις κ. Ροκαδάκη Ευφροσύνη και  Καλοψικάκη Ευαγγελία, επισκέφτηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο οποίο παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους σεισμούς

Στόχος της επίσκεψης μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών  μας για το θέμα του σεισμικού κινδύνου, τα μέτρα πρόληψης και αντισεισμικής προστασίας. Παράλληλα, η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Επίσης επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Αστυνομία και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου. Την ομάδα μας καλωσόρισαν ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και  Πολιτικής Προστασίας κ. Παττακός Μαρίνος, η κ. Πλατάκη Παρασκευή, Δ/ντρια Δημοτικής Αστυνομίας και η κ. Μακριδάκη Σοφία, προϊσταμένη Δημοτικής Αστυνομίας.  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στην Δ/ντρια Δημοτικής Αστυνομίας  κ. Πλατάκη Παρασκευή   για την πρόθυμη  ανταπόκρισή της στο αίτημά μας  για επίσκεψη στις υπηρεσίες και στις κυρίες  Ζιάννα Άννα και Παπαλεωνίδα Δέσποινα  από τη Δημοτική Αστυνομία, Μουντράκη Μαρία από την Πολιτική Προστασία για την κατατοπιστική παρουσίαση των υπηρεσιών που παρέχουν.
Όλη η ομάδα δηλώνουμε ενθουσιασμένοι  για την εγκάρδια υποδοχή και την άριστη φιλοξενία στον χώρο τους.