Όλα τα άρθρα του/της 12gymira

Ενημερωτική συνάντηση Erasmus+


Καλούμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας τη Δευτέρα 26/9/2022, ώρα 7:00 το απόγευμα στο σχολείο, για ενημέρωση σχετικά με:

  • τα προγράμματα Erasmus+ στα οποία συμμετέχουμε και τις συνεργασίες με φορείς που αναπτύξαμε.
  • την οργάνωση της φιλοξενίας στις 10-14 Οκτωβρίου 2022, των εταίρων μας από Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Όπως ήδη γνωρίζετε η συμμετοχή των παιδιών σας στα προγράμματα Erasmus+ τους δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ανθρώπους και κουλτούρες συμπολιτών μας στην πολυπολιτισμική κοινωνία μας .

Υπηρεσίες Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την ΔΔΕ Ηρακλείου

Ενημερώνουμε τους μαθητές/μαθήτριες και τους γονείς/κηδεμόνες τους,  ότι  οι  υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  και φέτος συνεχίζονται να παρέχονται καθημερινά  στη Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου (Μονοφατσίου 8, 2ος όροφος,  γραφείο 10 Επικοινωνία: τηλ. 2810341744 και sepdideira@sch.gr), από την Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού κα Κωνσταντίνα Μπατάλα. Το ωράριο λειτουργίας είναι: Δευτέρα  & Τετάρτη : 13.00-19.00 και Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 8.00-15.00.

Επίσης, στο πλαίσιο της Πληροφόρησης Επαγγελματικού Προσανατολισμού, προγραμματίζονται και το τρέχον σχολικό έτος, απογευματινές διαδικτυακές ενημερώσεις  για γονείς/κηδεμόνες μαθητών όλων των τάξεων.

Ενισχυτική Διδασκαλία 2022-2023

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας ότι προγραμματίζεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου η λειτουργία του θεσμού της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και περιλαμβάνει τα μαθήματα:

(1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
(2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
(3) Μαθηματικά,
(4) Φυσική,
(5) Χημεία
(6) Αγγλικά.

Τα μαθήματα γίνονται μετά το πέρας του πρωινού ωραρίου λειτουργίας του σχολείου και σε δομή-σχολείο που ορίζεται από την ΔΔΕ. Όποιος γονέας/κηδεμόνας ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το παιδί του μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας οφείλει να εκτυπώσει και μας καταθέσει στο σχολείο την παρακάτω αίτηση. (https://drive.google.com/file/d/1xr4hxGOMsIIrqSrA8tPsrzZczUroQFXA/view?usp=sharing)
ΠΡΟΣΟΧΗ στην καταληκτική ημερομηνία. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ έως τη Δευτέρα 26/9/2022 και ώρα 9:30πμ.

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων Δευτέρα 19/9 στις 11:45πμ

Καλούμε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11:45πμ τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας στο σχολείο μας (στο χώρο του γυμναστηρίου) για την 1η ενημέρωση σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

  • Τρόπος λειτουργία των γυμνασίων (υποδομές, βαθμολογίες, απουσίες κα) και άλλα θέματα ειδικότερα για το σχολείο μας
  • Ενημέρωση από την κάθε ειδικότητα καθηγητών για τις απαιτήσεις ανά μάθημα
  • Ενημέρωση από τη μόνιμη ψυχολόγο του σχολείου μας για τον τρόπο λειτουργίας της υποστηρικτικής δομής ΕΔΥ στο σχολείο μας.

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης live streaming στο Youtube κανάλι μας (https://youtu.be/GHAKF1fAU0g?t=105).

Για να δείτε την παρουσίαση επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://drive.google.com/file/d/1yHdkgL2zLUe1fFF710JDFHrr7XXz0GxE/view?usp=sharing

Αποτελέσματα εξετάσεων Σεπτεμβρίου

Ενημερώνουμε τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στις επαναληπτικές εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου, ότι θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα προαγωγής/απόλυσης το μεσημέρι της Παρασκευής 9/9/2022 στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2022

Ενημερώνουμε τους μαθητές μας & τους γονεις/κηδεμόνες τους ότι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές επιστρέφουμε στο σχολείο την 1η Σεπτεμβρίου 2022, για την προετοιμασία έναρξης της σχολικής χρονιάς 2022-2023 και την πραγματοποίηση των εξετάσεων για όσους μαθητές έχουν παραπεμφθεί σε επανεξέταση σε 1 έως 4 μαθήματα.

Οι καταστάσεις των μαθητών που παραπέμφθηκαν στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2022, το πρόγραμμα των εξετάσεων και η εξεταστέα ύλη των μαθημάτων είναι αναρτημένα στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου από τις 30 Ιουνίου 2022.

Αποτελέσματα εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας  τα αποτελέσματα των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής (Κ.Π.Π.) εξεταστικής περιόδου 2022, για την πιστοποίηση της γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα α) επεξεργασίας κειμένου, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου, που πραγματοποιήθηκαν στις 27,28,29 και 30 Ιουνίου 2022.

Μέχρι την έκδοση και τη χορήγηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής είναι δυνατόν να χορηγούνται στους επιτυχόντες, από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς μέσω της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών εξετάσεων https://kpp-mis.cti.gr/kppmis/login σχετικές βεβαιώσεις επιτυχίας που θα ισχύουν μέχρι την έκδοση των πιστοποιητικών.

Στο σχολείο μας έχουν πιστοποιηθεί τα δύο εργαστήρια Πληροφορικής ως Εξεταστικά Κέντρα του Κ.Π.Π.

Δια βίου μάθηση – Δημ. Μουδατσάκης, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Κρήτης στα 88 του.

Η Διεύθυνση και Ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου μας συγχαίρουν τον συντοπίτη μας κο Δημήτρη Μουδατσάκη, συνταξιούχο τυπογράφο και πατέρα της καθηγήτριας μας Ειρήνης Μουδατσάκη, για την απόκτηση του πτυχίου του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ηλικίας του δεν στάθηκε εμπόδιο στο να μαθητεύσει στο Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου, οπότε και το 2018 συμμετείχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στις 20 Ιουλίου 2022, ορκίζεται ως πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η πορεία της ζωής του είναι παράδειγμα για όλους μας και κυρίως για τους μαθητές μας. Μας εμπνέει και είναι τρανή απόδειξη ότι εάν έχεις “δίψα” για μάθηση, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και δεν μπορεί να σε περιορίσει.

Διαβάστε τη συνέντευξη του στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ“.

Ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου το καλοκαίρι

Ενημερώνουμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους:

  • Όσοι μαθητές της Γ΄ τάξης έχουν αμελήσει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή για την επιλογή λυκείου ΓΕΛ/ΕΠΑΛ, η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59. https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/
  • Για τους μαθητές που παραπέμφθηκαν στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα και η εξεταστέα ύλη έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.
  • Τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας του σχολείου.