Ημέρες Διαδικτυακής ενημέρωσης γονέων – Δεκέμβριος 2020

 1. Καταρχάς ο Διευθυντής θα ενημερώσει τους γονείς/κηδεμόνες στη διαδικτυακή Webex αίθουσα του (https://minedu-secondary.webex.com/meet/geopavlides)
  • την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, και ώρες 8:30-9:30,
  • για θέματα σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τις περαιτέρω διαδικασίες του Α τετραμήνου.
 2. Για την ενημέρωση από τους καθηγητές, όσων αφορά θέματα μαθησιακών επιδόσεων και συμπεριφοράς (δια ζώσης & εξ αποστάσεως) των παιδιών τους έχουν οριστεί οι παρακάτω ημερομηνίες:
  • Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ώρες 9:30-12:30
  • Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ώρες 9:30-12:30
 3. Διαδικασία:
  • Συνδεθείτε στις διαδικτυακές Webex αίθουσες των καθηγητών (https://drive.google.com/file/d/11eOEbuvFRjMnN6VoPHiWNqvy_yXzD5S8/view?usp=sharing) με το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/μαθήτριας και το τμήμα του/της, όπως καθημερινά συνδέονται τα παιδιά σας.
  • Αναμένετε στο Lobby room μέχρι να σας δεχθεί ο/η καθηγητής/καθηγήτρια.
  • Ο χρόνος είναι περιορισμένος λόγω του διαδικτυακού τρόπου επικοινωνίας και για την εξυπηρέτηση όλων παρακαλούμε να μην υπερβαίνουμε τα 5 λεπτά σε κάθε γονέα ανά καθηγητή.

Ο συγγραφέας ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ στο σχολείο μας

Την Πέμπτη, 10/12/2020, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο γνωστός ηρακλειώτης λογοτέχνης, κ. Στέλιος Βισκαδουράκης.
Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται φέτος στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και έχει θέμα του το έργο του αγαπημένου συγγραφέα.
Η υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Γεωργία Φουντά, μαζί με τους μαθητές του Γ6 κάλεσαν για μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης τον κύριο Στέλιο Βισκαδουράκη ο οποίος με την αμεσότητα και το πηγαίο ταλέντο του κατάφερε να γοητεύσει όλους τους μαθητές, να τους συγκινήσει αλλά και να τους προβληματίσει για πάρα πολλά θέματα που συζητήθηκαν. Τα παιδιά μας στο σύνολό τους δήλωσαν ενθουσιασμένα από αυτή τους την εμπειρία
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Στέλιο Βισκαδουράκη για την ειλικρινή προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή  μας και για την ανεκτίμητη βοήθεια που γενναιόδωρα πρόσφερε στα παιδιά μας. 

Οδηγίες για τα διαδικτυακά μαθήματα

Καλούμε τους μαθητές μας και τους γονείς/κηδεμόνες τους να παρακολουθούν τον παρόντα ιστότοπο του σχολείου, όπου αναρτούνται:

 1. το πρόγραμμα της εβδομάδας (ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ 14 Δεκεμβρίου).
 2. το ωρολόγιο πρόγραμμα βάσει της εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ.
 3. οι σύνδεσμοι για τη σύνδεση των μαθητών με τις αίθουσες (Rooms) (ΝΕΟ) των καθηγητών.
 4. η παρουσίαση με οδηγίες για τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής Webex από τους μαθητές με εξοπλισμό Smartphone / Tablet / Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και
 5. οι οδηγίες με βήματα για τους μαθητές.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει και επίλυση αποριών επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το σχολείο στο 2810245445.

«Η αναπτυξιακή περίοδος της Εφηβείας: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ»

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης διοργανώνει
το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, και ώρα 17.30,
ιστοσεμινάριο με θέμα:
“Η Αναπτυξιακή περίοδος της εφηβείας: Προκλήσεις και ευκαιρίες”
,
με εισηγήτρια
την Παιδοψυχίατρο, Αικατερίνη Μπιτζαράκη

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση επιλέξτε:
https://www.youtube.com/watch?v=TX1IvitOpt4&feature=youtu.be
ή
https://pekes.pdekritis.gr/draseis20201212/

Με 2 ταινίες συμμετέχουμε στο Κινηματογραφικό φεστιβάλ “Camera Zizanio”

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους “20th Camera Zizanio” https://online.olympiafestival.gr/film/tainies-paidion-apo-13-eos-16-eton-proto-meros/

Οι δύο ταινίες μικρού μήκους είναι “Το παράθυρο” και “Free from fear” και δημιουργήθηκαν από την Κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας “CINEpease” το σχολικό έτος 2019-2020 στα πλαίσια Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Όλοι οι φίλοι στην Ελλάδα, παιδιά και εκπαιδευτικοί, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή τις καλύτερες ταινίες για παιδιά και νέους απ’ όλο τον κόσμο.
Η προβολή των ταινιών θα γίνει μέσα από την εικονική κινηματογραφική αίθουσα του Φεστιβάλ, δηλαδή την ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://online.olympiafestival.gr/
H παρακολούθηση των ταινιών είναι δωρεάν. Και η πρόσβαση σε αυτές πολύ απλή: χρειάζεται μόνο να κάνετε μια εγγραφή χρησιμοποιώντας ένα όνομα και το email σας. Στην παρακάτω σελίδα υπάρχουν πιο αναλυτικές οδηγίες https://online.olympiafestival.gr/page/help/

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση στο Cretalive: https://www.cretalive.gr/kriti/dimioyrgoi-tis-7is-tehnis-apo-ta-thrania-oi-mathites-toy-12oy-gymnasioy-irakleioy

Ενισχυτική διδασκαλία – Δηλώσεις γονέων έως 2 Δεκεμβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την παρακολούθηση από τους μαθητές των μαθημάτων της ενισχυτικής διδασκαλίας. Αφορά τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Η συμπλήρωση της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης γίνεται από τον γονέα/κηδεμόνα και κατατίθεται στο σχολείο. Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας και μη διασποράς του ιού Covid19, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους παρακάτω τρόπους υποβολής της αίτησης:
(1) δια ζώσης -φυσική παρουσία- στο σχολείο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού ή
(2) αποστολή στο email του σχολείου mail@12gym-irakl.ira.sch.gr αφού πρώτα εκτυπώσετε-συμπληρώσετε-υπογράψετε-σαρώσετε (scanner) και μας τη στείλετε σε μορφή pdf.

Για την έναρξη των μαθημάτων θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Βραδιά του Ερευνητή 2020

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις δράσεις της «Βραδιάς του Ερευνητή 2020» που θα διεξαχθούν διαδικτυακά την εβδομάδα 23 – 27/11/2020.Στόχος της Βραδιάς του Ερευνητή, η οποία για πρώτη φόρα φέτος λόγω της πανδημίας διεξάγεται ψηφιακά, είναι να προσφέρει στους διαδικτυακούς επισκέπτες όλων των ηλικιών μια ξεχωριστή εμπειρία, αποκαλύπτοντας μπροστά τους τον συναρπαστικό κόσμο της Έρευνας και της Τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις που προγραμματίζονται είναι: 

1.     « CHAT LAB»: Πρόκειται για σύντομες διαδικτυακές συναντήσεις των ερευνητών μας με το ευρύ κοινό (σχολεία, καθηγητές, ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, οικογένειες κ.λπ.) στις οποίες μέσω φιλικής διαδικτυακής συζήτησης, θα έχετε τη δυνατότητα να θέσετε τα ερωτήματά σας κατευθείαν στην πηγή! Η δράση θα υλοποιηθεί την εβδομάδα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου με Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Κρατήσεις μπορείτε να κάνετε στο ακόλουθο σύνδεσμο: http://researchersnight.gr/chat-lab/ επιλέγοντας πρώτα τον ερευνητή που προτιμάτε. 

2.     «Ερευνητές και έρευνα αιχμής». Στο website αλλά και στο κανάλι της εκδήλωσης στο  «YouTube», οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ερευνητές και να μάθουν για την έρευνα αιχμής που πραγματοποιείται στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας 

3.      «Βραδιά του Ερευνητή 2020»: Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 μέσα από το κανάλι μας στο «YouTube.» 

Επισκεφθείτε το site της εκδήλωσης http://www.researchersnight.gr για να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες μας τις δράσεις και να μάθετε τα τελευταία μας νέα!  

Ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών μας

Ενημερώνουμε τους μαθητές τους σχολείου μας και τους γονείς/κηδεμόνες τους, ότι στη δύσκολη περίοδο που περνάμε με τον περιορισμό για λόγους προστασίας από τον Κορονοϊό, υπάρχει η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας από την ψυχολόγο της ΕΔΕΑΥ του σχολείου Πελαγία Μουντάκη και την Κοινωνική Λειτουργό Αικατερίνη Λιμνιάτη.

Υλικό θα βρείτε στον ιστότοπο https://padlet.com/pelmountak/Bookmarks

Επίσης για να είναι δυνατή η επικοινωνία με τον/την μαθητή/μαθήτρια είναι απαραίτητη η συναίνεση του γονέα/κηδεμόνα, η οποία δίδεται
(1) γραπτά με τη συμπλήρωση της φόρμας Google Form και στη συνέχεια
(2) προφορικά κατά την επικοινωνία με τον γονέα/κηδεμόνα.
Οι συνομιλίες θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακής εφαρμογής για να μην υπάρχουν τηλεφωνικές χρεώσεις.

Τρίτη 3/11, ώρα 18:30 συνάντηση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του σχολείου μας καλεί τους γονείς των μαθητών μας την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στην 1η επίσημη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου λαμβάνοντας υπόψη και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από τον ιό COVID19.