SOCCA World Cup, Ρέθυμνο 2019

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, μαθητές και καθηγητές από το σχολείο μας συμμετείχαν ως φίλαθλοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μίνι Ποδοσφαίρου (SOCCA World Cup), το οποίο πραγματοποιείτε στο Ρέθυμνο από 12 έως 20 Οκτωβρίου 2019.

Δηλώσεις για Ενισχυτική Διδασκαλία

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας, ότι ξεκίνησε η διαδικασία προετοιμασίας για τη έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας μαθητών Γυμνασίου οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα:

  • Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
  • Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
  • Μαθηματικά,
  • Φυσική,
  • Χημεία,
  • Αγγλικά.

Οι γονείς πρέπει να προσκομίσουν μέχρι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, την συνημμένη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, φωτοτυπία της οποίας έχει διανεμηθεί ήδη σε όλους τους μαθητές μας.

Διάκριση μαθητριών μας σε Μαθηματικό διαγωνισμό

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών
συγχαίρουν τις μαθήτριες της Α΄ τάξης
Μπικουβαράκη Ειρήνη, Ρινακάκη Αικατερίνη και Ρινακάκη Χριστίνα,
οι οποίες διακρίθηκαν στον
13ο Διαγωνισμό
«Παιχνίδι και Μαθηματικά»
της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ).

Η Σεισμολογία στο σχολείο μας

Τη Δευτέρα 7/10/2019 και Τρίτη 8/10/2019
πραγματοποιήθηκε
στο σχολικό συγκρότημα του
12ου Γυμνασίου & 6ου ΓΕΛ Ηρακλείου:

  1. Ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα «Η σεισμολογία στα σχολεία», από το Δρ. Ιωάννη Καλογερά, Σεισμολόγο, Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
  2. Η εγκατάσταση σεισμογραφικών οργάνων στο σχολικό μας συγκρότημα και ενσωμάτωση τους στο δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, τα οποία θα καταγράφουν την σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη.

 

1ος Πανελλήνιος Νησιωτικός Διαγωνισμός «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ»

Προκηρύσσεται η διεξαγωγή του διαγωνισμού «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίων – Λυκείων – ΕΠΑΛ – Ναυτικών Λυκείων), ηλικίας από 13 έως 18 ετών, που φοιτούν σε Περιφέρειες Νησιωτικών περιοχών της Ελλάδος και νομών της ηπειρωτικής χώρας στους οποίους ανήκουν νησιά [Περιφέρειες Πειραιά & Νήσων, Βόρειου Αιγαίου, Νότιου Αιγαίου, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδος (Εύβοιας & Σκύρου), Θεσσαλίας (Μαγνησίας και Σκιάθος), Αν. Μακεδονίας & Θράκης (Έβρος & Σαμοθράκη, Καβάλα & Θάσος)] για το σχολικό έτος 2019-20.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Ηλεκτρικών Σκαφών
Ελλάδος (Ο.Η.Σ.Ε.) και τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε ΕΔΩ

Μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός «Ο Δημήτριος Βικέλας και το Ηράκλειο Κρήτης»

Η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία, Σωματείο  των  Φίλων της Β.Δ.Β.Η., με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από τον θάνατο του Δημητρίου Βικέλα, τον Ιούλιο του 2018, προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό, σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και το Γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηρακλείου Κρήτης, με θέμα:

                          « Ο Δημήτριος Βικέλας και το Ηράκλειο Κρήτης ».

Για τους όρους συμμετοχής και διεξαγωγής του διαγωνισμού επιλέξτε ΕΔΩ

Για την αίτηση συμμετοχής επιλέξτε ΕΔΩ

«Παίζοντας με τις λέξεις»: 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας-Ετυμολογίας-Ορθογραφίας

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» προκηρύσσουν για τους μαθητές όλων των τύπων Γυμνασίων της χώρας Διαγωνισμό Γλώσσας-Ετυμολογίας-Ορθογραφίας με τίτλο: «Παίζοντας με τις λέξεις» για το σχολικό έτος 2019-2020.

Με τον διαγωνισμό οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον πλούτο και την αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας, να συνειδητοποιήσουν τη δυναμική εξέλιξή της και να μελετήσουν την αλληλεπίδραση των γλωσσών μεταξύ τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε ΕΔΩ

Για την αίτηση συμμετοχής επιλέξτε ΕΔΩ

“PREETI LANGUAGE”: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/Δράσης ΚΑ2

Σε Στρατηγική Σχολική Σύμπραξη συμμετέχει το 12° Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης και υλοποιεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/Δράσης ΚΑ2, διάρκειας 24 μηνών με στόχο τη «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» και τίτλο: PREETI LANGUAGE.

To ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σκοπό: (α) να ενθαρρύνει την εκμάθηση ξένων γλωσσών και (β) να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν την ιστορία και τον πλούτο των Ευρωπαϊκών γλωσσών, την αλληλεπίδραση μεταξύ τους και να εντοπίσουν τόσο τις διαφορές όσο και τις ομοιότητες στο λεξιλόγιό τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προωθεί την επικοινωνία, την ανταλλαγή και τη συνεργασία μεταξύ μαθητών διαφορετικών εθνικοτήτων, αναπτύσσει σε βάθος τις γραπτές και προφορικές τους δεξιότητες ιδιαίτερα στην αγγλική γλώσσα και διευρύνει τους ορίζοντές τους.

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε έξι στάδια και ασχολείται με συγκεκριμένες γλώσσες -Λατινικά, Τουρκικά, Ελληνικά, Αγγλικά, Σλαβικές Γλώσσες και παραγλωσσική επικοινωνία- και την επιρροή των γλωσσών αυτών στις υπόλοιπες και κυρίως στα Αγγλικά που αποτελούν τον κύριο κώδικα επικοινωνίας στο σύγχρονο κόσμο.

Οι προγραμματισμένες μετακινήσεις των καθηγητών και των μαθητών του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο με το σχολείο Ιstituto Istruzione Secondario Superiore “RUGGERO II” στην πόλη Αriano Irpino της Ιταλίας, ενώ θα ακολουθήσουν μετακινήσεις και στις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δηλαδή στην Τουρκία, τη Ρουμανία , την Ισπανία και την Πολωνία. Τον ερχόμενο Μάιο το ελληνικό σχολείο θα φιλοξενήσει τους εταίρους του, υποδεχόμενο 10 εκπαιδευτικούς και 20 μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία του εξωτερικού. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο 2021.

Περίπατος στο κέντρο της πόλης μας με θέμα: «Στείλε μήνυμα… Αγάπης!»

Το σχολείο μας συμμετείχε στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων της για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση περί του κοινωνικού φαινομένου της Ενδοοικογενειακής Βίας. Η αναβληθείσα εκδήλωση (της Κυριακής 19 Μαΐου) που αφορά τον  περίπατο στο κέντρο της πόλης μας με θέμα: «Στείλε μήνυμα… Αγάπης!», με την συμμετοχή μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, διδακτικού προσωπικού των σχολικών μονάδων, και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ..

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε ΕΔΩ

Εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών FLEX

Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών FLEX, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 19:30, στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου. Το πρόγραμμα FLEX προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού για να ζήσουν ένα χρόνο στις Η.Π.Α. δωρεάν, σε οικογένειες υποδοχής και να φοιτήσουν σε Αμερικανικό σχολείο εκεί. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. (US Department of State) και οργανώνεται από το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση (American Councils for International Education), με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί το περιεχόμενο του προγράμματος και της υποτροφίας FLEX, η διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό και θα χαρούμε να λύσουμε τις απορίες των ενδιαφερόμενων.
Ο διαγωνισμός FLEX είναι ανοιχτός και οι ενδιαφερόμενοι μαθητές καλούνται να λάβουν μέρος συμπληρώνοντας τη διαδικτυακή αίτηση στο ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex έως 17 Οκτωβρίου 2019.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο επισυναπτόμενο φυλλάδιο, στην ιστοσελίδα http://ac-see.org/new/american-councils-greece/ καθώς και στη σελίδα μας στο facebook, FLEX Greece.  
Anastasia Fragkou
Country Representative