2ος σταθμός του προγράμματος ERASMUS+ «PREETI LANGUAGE»: Suceava, Ρουμανία

Επίσκεψη στο μοναστήρι SUCEVITA

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα ERASMUS+ του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, αφού μετά από 1,5 χρόνο σκληρής καραντίνας και απαγόρευσης των μετακινήσεων 4 μαθητές, οι Απλαδά Μαρία, Χειλουδάκη Νεφέλη, Χαρωνυκτάκης Ευάγγελος και Ψαλιδάκης Στέφανος με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Παυλίδη Γεωργίου και Καθαράκη Γεωργίας ταξίδεψαν στην πόλη Suceava, στη βορειανατολική Ρουμανία.

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο σχολείο της Ρουμανίας

Το πρόγραμμα ERASMUS+ «PREETI LANGUAGE» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2019 και η πρώτη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, αλλά δυστυχώς η πανδημία σταμάτησε κάθε περαιτέρω ανταλλαγή μαθητών για σχεδόν δύο χρόνια. Φέτος η κατάσταση άλλαξε, δίνοντας ξανά την ευκαιρία στους μαθητές να ζήσουν την εμπειρία του ERASMUS. Έτσι, στις 24 Σεπτεμβρίου το ταξίδι ξεκίνησε ξανά και μέλη της ομάδας του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου προσγειώθηκαν στη Suceava και έλαβαν μέρος στη 2η κινητικότητα του προγράμματος που διοργανώθηκε από το σχολείο Colegiul National de Informatica “Spiru Haret”  και ήταν αφιερωμένη στη σημασία της αγγλικής γλώσσας και την επιρροή της στις μητρικές γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και στον τομέα της πληροφορικής.

Τέσσερις μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί από κάθε χώρα που συμμετέχει και συγκεκριμένα την Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία μαζί με τους Ρουμάνους μαθητές και εκπαιδευτικούς παρακολούθησαν διαλέξεις και παρουσιάσεις πάνω στο θέμα, μελέτησαν την επιρροή των αγγλικών στις υπόλοιπες γλώσσες και στον χώρο της τεχνολογίας και διαπίστωσαν πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας στις μέρες μας. Στα πλαίσια του προγράμματος επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Stefan cel Mare της πόλης, καθώς και τα υπέροχα ζωγραφισμένα μοναστήρια της περιοχής της Μπουκοβίνας: SUCEVITA, MOLDOVITA και VORONET, τα οποία προστατεύονται από την UNESCO, με τις αξιοσημείωτες εξωτερικές τοιχογραφίες τους και το απίστευτο φυσικό κάλλος της περιοχής.

Η ομάδα επέστρεψε στο Ηράκλειο με τις βαλίτσες γεμάτες όμορφες αναμνήσεις, νέους φίλους, υπέροχες εικόνες, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τη σημασία των ευρωπαϊκών αυτών προγραμμάτων, καθώς ανοίγουν δρόμους και δίνουν ευκαιρίες στα άτομα που συμμετέχουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αναπτυχθούν ως Ευρωπαίοι πολίτες και να αναπτύξουν μια διεθνή οπτική και προοπτική. «Η καλύτερη εμπειρία της ζωής μας» είπαν τα παιδιά φτάνοντας στο Ηράκλειο και μάλλον δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο…

Για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Πατρίς, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 – Επαναλειτουργία σχολείου

Ενημερώνουμε τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας, ότι την Τρίτη 5 Οκτωβρίου θα επαναλειτουργήσει το σχολείο μας μετά από απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Ηρακλείου. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο κτίριο του σχολείου μας από κλιμάκιο του Δήμου Ηρακλείου και εμπειρογνώμονες της Πολιτικής Προστασίας από την Αθήνα και κρίθηκε κατάλληλο για την λειτουργία του.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://drive.google.com/file/d/1OeQ0OGlYim08I_m0TyP1B2RuJYoyD_pd/view?usp=sharing

Οι μαθητές οφείλουν να φέρουν μαζί τους τη σχολική κάρτα δήλωσης αποτελέσματος self-test (υπογεγραμμένη από το γονέα με ορθή ημερομηνία, χωρίς μουτζούρες και να αναγράφεται ο κωδικός από τη δήλωση στην ειδική πλατφόρμα) ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης.

PREETI language: 2η κινητικότητα Erasmus+

Το χρονικό διάστημα από 26 Σεπτ. έως 2 Οκτ. 2021 πραγματοποιείται στην πόλη Suceava της Ρουμανίας, η 2η κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “PREETI language”. Πρόκειται να συναντηθούν καθηγητές΄΄ και μαθητές από τα σχολεία του προγράμματος από Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία & Ιταλία.
Το σχολείο μας συμμετέχει επίσης και στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “From Local to Global Environmental Awareness” για το οποίο προγραμματίζεται η 1η κινητικότητα στην Πολωνία να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων, Δευτέρα 20 Σεπτ. στις 6:00μμ

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας ότι τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση τους για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Γυμνασίων, την ισχύουσα νομοθεσία (φοίτηση-απουσίες, μαθήματα, βαθμολογίες κα.), τον τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων Ένταξης, τις δράσεις & τα προγράμματα (Erasmus+, Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων κα.) που λειτουργούν στο σχολείο μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο γυμναστήριο του σχολείου μας και για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας θα μπορούν να την παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως με χρήση της αίθουσας WEBEX του διευθυντή. Σας εφιστούμε όμως την προσοχή, ότι υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των επισκεπτών στο Webex έως 100 άτομα.

Στις 13 Σεπτ. – Έναρξη διδακτικού έτους & Αγιασμός

Καλούνται οι μαθητές μας να προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8:15 το πρωί.
Αρχικά θα γίνει η κατανομή τους στα τμήματα και θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος Αγιασμός για μια καλή & ευλογημένη σχολική χρονιά.
Οι μαθητές προσέρχονται:
1) με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με βεβαίωση νόσησης ή με υπογεγραμμένη από τον γονέα τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID19 του/της κάθε μαθητή/μαθήτριας &
2) φορούν τη ΜΑΣΚΑ (απλή χειρουργική ή υφασμάτινη με κατάλληλες προδιαγραφές) σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες από την Υπουργική απόφαση ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.

Αποτελέσματα εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2021

Ενημερώνουμε του μαθητές μας, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί και συμμετείχαν στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, ότι τα αποτελέσματα θα είναι αναρτημένα στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου από την Παρασκευή 10/9/2021.

Επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2021

Ενημερώνουμε τους μαθητές μας ότι οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου για τα μαθήματα στα οποία έχουν παραπεμφθεί θα πραγματοποιηθεί από 2 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2021.
Για να δείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εξετάσεων ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.
Οι μαθητές οφείλουν:
# να προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15
# να μας προσκομίσουν υπογεγραμμένη τη Δήλωση αποτελέσματος Self-Τest.
Επίσης στο πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου είναι αναρτημένο το πρόγραμμα και οι καταστάσεις με τους μαθητές και τα μαθήματα στα οποία παραπέμπονται στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, καθώς και η εξεταστέα ύλη.

Συμμετοχή καθηγητής μας ως μέντορας της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας Χημείας

Ο καθηγητής του σχολείου μας κος Γεώργιος Μελιδωνέας συμμετείχε ως μέντορας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την Ολυμπιακή ομάδα Χημείας. Σε άρθρο της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” με τίτλο “Με άρωμα Κρήτης η Ολυμπιάδα Χημείας” αναφέρεται:
“Άρωμα” Κρήτης είχε η 53η Ολυμπιάδα Χημείας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω πανδημίας.
Συμμετείχε, όπως είχε γράψει η «Π» ο απόφοιτος του Λυκείου Βιάννου, Δημήτρης Στυλιανάκης, ενώ μέντορας ήταν ο κ. Γεώργιος Μελιδωνέας, από το Ηράκλειο, καθηγητής Χημείας στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.
Ο κ. Μελιδωνέας αναφέρει στην «Π» πως φέτος η χώρα μας είχε πολύ πετυχημένη πορεία στην Ολυμπιάδα και τονίζει πως ακόμα και όσοι δεν κατέκτησαν νέες διακρίσεις και μόνο το γεγονός ότι έφτασαν ως εκεί είναι πολύ σημαντικό.

Για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.

Αριστούχοι μαθητές 2020-2021

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος καθηγητών του σχολείου μας συγχαίρουν τους μαθητές μας, οι οποίοι αρίστευσαν κατά το υβριδικό (με δια ζώσης & εξ αποστάσεως μαθήματα) σχολικό έτος 2020-2021.

Ο κατάλογος των μαθητών που αρίστευσαν ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ.

Θερινή λειτουργία του σχολείου & Πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου

Ενημερώνουμε τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας, ότι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2021, το σχολείο είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη, ώρες 9:00-12:00.

Έχουν αναρτηθεί στο σχολείο τα αποτελέσματα φοίτησης.
Ιδιαιτέρως οι μαθητές που παραπέμπονται για επανεξέταση σε ορισμένα μαθήματα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2021, καλούνται να ενημερωθούν:

  • για το πρόγραμμα εξετάσεων και
  • την εξεταστέα ύλη.