Εθελοντική συμμετοχή σε βίντεο για την ενδοοικογενειακή βία

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας μέρος των γυρισμάτων ενός βίντεο με θέμα την ενδοοικογενειακή βία. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης θέτοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το μείζον πρόβλημα της ενδοοικογειακής βίας, έχει προβεί στην δημιουργία ενός βίντεο, σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV.  Από το σχολείο μας συμμετέχουν εθελοντικά μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι είναι μέλη της Θεατρικής Ομάδας Καθηγητών Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ).

Συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων, υποδημάτων & παιχνιδιών

Η διεύθυνση και ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου μας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, διότι  και φέτος πραγματοποιήθηκε με  επιτυχία η συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων, υποδημάτων και παιχνιδιών την περίοδο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Τα υλικά που προσέφερε η σχολική μας κοινότητα (καθηγητές, μαθητές και γονείς) δόθηκαν σε οικογένειες μαθητών μας που χρήζουν βοήθειας και στην εθελοντική ομάδα «Σύλλογος αλληλεγγύης Ζεστή Αγκαλιά».

 

Η περιβαλλοντική ομάδα στο ΚΠΕ Βάμου

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας (30 μαθητών/τριών και 3 συνοδών καθηγητριών) του σχολείου μας στο ΚΠΕ (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Βάμου και περιηγήθηκε στα Χανιά στα πλαίσια του προγράμματος «Μια βόλτα στα Χανιά 5500 χρόνων».

Παράδοση καπακιών στον Πα.Σ.Α.Π. Κρήτης

Το σχολείο μας συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια μπουκαλιών. Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 παραδώσαμε τα καπάκια στον Παγκρήτιο Σύλλογο Αναπήρων Πολιτών (Πα.Σ.Α.Π.), ο οποίος αποτελεί τον Πρωτοβάθμιο κοινωνικό-συνδικαλιστικό φορέα που εκπροσωπεί τους κινητικά αναπήρους της Κρήτης.

Τα συγκεντρωθέντα καπάκια θα χρησιμοποιηθούν από τον σύλλογο για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων για ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας, με βαριά κινητικά αναπηρία.

Για να δείτε φωτογραφίες από την παράδοση, επιλέξτε ΕΔΩ.

Σεμινάριο «Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων» στο σχολείο μας

Στους χώρους του σχολείου μας φιλοξενείται το εκπαιδευτικό-επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στην εκπαίδευση παιδιών προσφύγων. Οι φορείς που το διοργανώνουν είναι η UNICEF (Refugee and Migrant Response in Greece) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 90 ώρες με μεικτή μεθοδολογία (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) με τις δια ζώσης συναντήσεις να κατανέμονται σε τρία Σαββατοκύριακα τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.