Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων, Δευτέρα 20 Σεπτ. στις 6:00μμ

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας ότι τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση τους για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Γυμνασίων, την ισχύουσα νομοθεσία (φοίτηση-απουσίες, μαθήματα, βαθμολογίες κα.), τον τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων Ένταξης, τις δράσεις & τα προγράμματα (Erasmus+, Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων κα.) που λειτουργούν στο σχολείο μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο γυμναστήριο του σχολείου μας και για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας θα μπορούν να την παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως με χρήση της αίθουσας WEBEX του διευθυντή. Σας εφιστούμε όμως την προσοχή, ότι υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των επισκεπτών στο Webex έως 100 άτομα.

Στις 13 Σεπτ. – Έναρξη διδακτικού έτους & Αγιασμός

Καλούνται οι μαθητές μας να προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8:15 το πρωί.
Αρχικά θα γίνει η κατανομή τους στα τμήματα και θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος Αγιασμός για μια καλή & ευλογημένη σχολική χρονιά.
Οι μαθητές προσέρχονται:
1) με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με βεβαίωση νόσησης ή με υπογεγραμμένη από τον γονέα τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID19 του/της κάθε μαθητή/μαθήτριας &
2) φορούν τη ΜΑΣΚΑ (απλή χειρουργική ή υφασμάτινη με κατάλληλες προδιαγραφές) σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες από την Υπουργική απόφαση ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.

Αποτελέσματα εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2021

Ενημερώνουμε του μαθητές μας, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί και συμμετείχαν στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, ότι τα αποτελέσματα θα είναι αναρτημένα στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου από την Παρασκευή 10/9/2021.

Επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2021

Ενημερώνουμε τους μαθητές μας ότι οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου για τα μαθήματα στα οποία έχουν παραπεμφθεί θα πραγματοποιηθεί από 2 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2021.
Για να δείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εξετάσεων ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.
Οι μαθητές οφείλουν:
# να προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15
# να μας προσκομίσουν υπογεγραμμένη τη Δήλωση αποτελέσματος Self-Τest.
Επίσης στο πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου είναι αναρτημένο το πρόγραμμα και οι καταστάσεις με τους μαθητές και τα μαθήματα στα οποία παραπέμπονται στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, καθώς και η εξεταστέα ύλη.

Συμμετοχή καθηγητής μας ως μέντορας της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας Χημείας

Ο καθηγητής του σχολείου μας κος Γεώργιος Μελιδωνέας συμμετείχε ως μέντορας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την Ολυμπιακή ομάδα Χημείας. Σε άρθρο της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” με τίτλο “Με άρωμα Κρήτης η Ολυμπιάδα Χημείας” αναφέρεται:
“Άρωμα” Κρήτης είχε η 53η Ολυμπιάδα Χημείας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω πανδημίας.
Συμμετείχε, όπως είχε γράψει η «Π» ο απόφοιτος του Λυκείου Βιάννου, Δημήτρης Στυλιανάκης, ενώ μέντορας ήταν ο κ. Γεώργιος Μελιδωνέας, από το Ηράκλειο, καθηγητής Χημείας στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.
Ο κ. Μελιδωνέας αναφέρει στην «Π» πως φέτος η χώρα μας είχε πολύ πετυχημένη πορεία στην Ολυμπιάδα και τονίζει πως ακόμα και όσοι δεν κατέκτησαν νέες διακρίσεις και μόνο το γεγονός ότι έφτασαν ως εκεί είναι πολύ σημαντικό.

Για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.

Αριστούχοι μαθητές 2020-2021

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος καθηγητών του σχολείου μας συγχαίρουν τους μαθητές μας, οι οποίοι αρίστευσαν κατά το υβριδικό (με δια ζώσης & εξ αποστάσεως μαθήματα) σχολικό έτος 2020-2021.

Ο κατάλογος των μαθητών που αρίστευσαν ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ.

Θερινή λειτουργία του σχολείου & Πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου

Ενημερώνουμε τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας, ότι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2021, το σχολείο είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη, ώρες 9:00-12:00.

Έχουν αναρτηθεί στο σχολείο τα αποτελέσματα φοίτησης.
Ιδιαιτέρως οι μαθητές που παραπέμπονται για επανεξέταση σε ορισμένα μαθήματα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2021, καλούνται να ενημερωθούν:

 • για το πρόγραμμα εξετάσεων και
 • την εξεταστέα ύλη.

Μαθητές μας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες επισκέφθηκαν την Λότζια

Επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησαν μαθητές του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου  προκειμένου να  ενημερώσουν τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και την  Αντιδήμαρχο  Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη   για τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “From Local to Global Environmental Awareness”.

Για το Δελτίο τύπου επιλέξτε ΕΔΏ.
Για περισσότερες φωτογραφίες επιλέξτε ΕΔΏ.

Διάκριση 2 ταινιών μας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι έχουν διακριθεί δύο (2) ταινίες μικρού μήκους της Κινηματογραφικής μας ομάδας “CINEpeace” στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο διαγωνισμό “Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά”. Αναλυτικά:

 • Η κριτική επιτροπή αποφάσισε, επίσης, την απονομή Ειδικής Μνείας σε δύο εκτός συναγωνισμού ταινίες κινουμένων σχεδίων και συγχαίρει τους δημιουργούς τους για την επίπονη δουλειά τους, που κατέληξε σε αξιόλογες ταινίες που εξωτερικεύουν τις ιδέες τους με φρεσκάδα και παιχνιδιάρικη διάθεσή. Πρόκειται για τις ταινίες:
  # Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.
  # Noone, 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου (Κινηματογραφική ομάδα, CINEpeace).

Συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδας “CINEpeace” και στην υπεύθυνη καθηγήτρια κα Έρη Αποστολάκη

Αποτελέσματα φοίτησης & ηλεκτρονική εγγραφή σε ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αναρτηθεί στο σχολείο τα αποτελέσματα φοίτησης των μαθητών μας.
Συγκεκριμένα:

 • μαθητές που προάγονται/απολύονται
 • μαθητές που παραπέμπονται στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2021, σε ποια μαθήματα και η εξεταστέα ύλη
 • μαθητές που επαναλαμβάνουν την τάξη λόγω βαθμολογίας.
 • μαθητές που επαναλαμβάνουν την τάξη λόγω απουσιών.

Επίσης έγινε η αποστολή των βαθμολογιών Α και Β τετραμήνου, στα emails των γονέων/κηδεμόνων.

Έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την Α΄ φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών σε ΓΕΛ/ΕΠΑΛ για το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022. https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

ΠΡΟΣΟΧΉ στην προθεσμία από την Παρασκευή 18-06-2021 έως και την Παρασκευή 02-07-2021 και ώρα 23:59