Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 12ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εμείς οι μαθητές του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΜΕ με τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη στις 28/02/2023.

Θρηνούμε για τις ψυχές που χάθηκαν άδικα και οργιζόμαστε με την ανευθυνότητα ενός κράτους που οφείλει να προστατεύει τους πολίτες του.

Θεωρούμε τραγικό το 2023 να εξαρτάται η ζωή μας από έναν μόνο άνθρωπο. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στήθηκε σε ένα βράδυ. Όλοι οι άνθρωποι παρακολουθούμαστε συστηματικά μέσω κινητών. Γιατί άραγε δεν παρακολουθούνταν συστηματικά τα τρένα που μεταφέρουν τόσες ζωές;

Προχθές ήταν το τρένο. Μεθαύριο τι θα είναι;

Ενημέρωση μαθητών Γ τάξης για Σ.Μ.Ν. & αντισύλληψη

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 1/3/2023 η ενημέρωση των μαθητών της Γ τάξης για θέματα σχετικά με τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα & την αντισύλληψη. Ευχαριστούμε θερμά την κα Ρουμπία Ανδρουλάκη, Μαια MSc και Αναπληρώτρια Συντονίστρια Δικτύου Μαιών Κρήτης της 7ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Κρήτης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τριών ημερών με δίωρη παρουσίαση-συζήτηση για το κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Συγκέντρωση ρουχισμού & τροφίμων για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία & Συρία

Ενημερώνουμε τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας ότι στο χώρο του σχολείου συγκεντρώνουμε ρουχισμό και τρόφιμα ως ανθρωπιστική βοήθεια για να αποσταλούν μέσω του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με Εθελοντικές οργανώσεις της πόλης μας.

Χώροι συγκέντρωσης του Δήμου Ηρακλείου

Διάλεξη-συζήτηση με γονείς για τις “εξαρτήσεις-εθισμός”

Ο Σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων, το 12ο Γυμνάσιο και το 6ο ΓΕΛ Ηρακλείου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τις εξαρτήσεις και τους εθισμούς των εφήβων.

Η Διάλεξη-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του γυμναστηρίου του σχολικού μας συγκροτήματος την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 7:00 μμ. Ο ψυχίατρος και Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. κος Βασίλειος Κούδας θα συζητήσει με τους γονείς για το παραπάνω θέμα και τη διαχείριση των εφήβων παιδιών τους μέσα στην οικογένεια.

Εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Σήμερα 30 Ιανουαρίου 2023, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου η ακολουθία της ευλόγησης των άρτων και της βασιλόπιτας. Τελέστηκε προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσ. Αρχιμανδρίτου κ. Βαρθολομαίου και του διακόνου Ευγενίου.

Σχολή Γονέων στο 12ο Γυμνάσιο

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία “Σχολής Γονέων” στο γυμνάσιο μας και θα συνεχίσει με τακτικές συναντήσεις μια φορά κάθε μήνα. Συγκεκριμένα οι συναντήσεις πραγματοποιούνται την 1η Δευτέρα κάθε μήνα και ώρες 16:30 – 18:30 με υπεύθυνη την Κοινωνική Λειτουργό της Ε.Δ.Υ. του σχολείου μας Μαριάννα Τραβαγιάκη.

Δευτέρα 9/1/2023 – Επιστροφή στα σχολεία

Ευχόμαστε καταρχάς υγεία σε όλους και επιπλέον καλή πρόοδο στους μαθητές.

Ενημερώνουμε τους μαθητές και τους γονείς τους ότι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 επιστρέφουμε στο σχολείο με το ισχύον πρόγραμμα: https://drive.google.com/file/d/1DFNb56Qd9x-Pl6bQhZ9zdoj4i280TJpz/view?usp=drivesdk

Το Α’ τετράμηνο λήγει στα τέλη Ιανουαρίου. Οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών θα δοθούν στους γονείς την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Επιπλέον την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου Εθελοντική αιμοδοσία από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ευχές

Τούτες τις γιορτινές ημέρες,
το 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου στέλνει τις θερμότερες ευχές
σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.
Ευχόμαστε το ερχόμενο έτος 2023
να δοθεί σε κάθε άνθρωπο
επί γης, οικογενειακή
&
παγκόσμια
ειρήνη.