Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο σχολείο μας

Σας ενημερώνουμε ότι το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο http://planetariumotg.gr  θα βρίσκεται στο σχολείο μας από το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2018.

  • Τις πρωινές ώρες μπορούν να το επισκεφθούν μαθητές σχολείων με οργανωμένες επισκέψεις, μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου μας.
  • Επίσης, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, υπάρχει η δυνατότητα επισκέψεων πολιτών τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και Τρίτης.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο προβάλλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦), σε έναν σταθερό συναρμολογούμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2. Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.
Παράλληλα με τις προβολές, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, προσφέροντας άμεση επικοινωνία με το κοινό και κάνοντας τους μαθητές/θεατές να αισθανθούν σαν να είναι μέρος της διαστημικής εξερεύνησης.

Για να δείτε το πρόγραμμα προβολών και την αφίσα…ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.