Ημερήσιες εκδρομές τάξεων Β & Γ

Την Παρασκευ΄ή 5/5/2023 πραγματοποιήθηκαν οι ημερήσιες εκδρομές για την Β τάξη στο Ρέθυμνο και της Γ τάξης στον Άγιο Νικόλαο. Συγκεκριμένα:

Η ημερήσια εκδρομή των μαθητών της Γ τάξης με συνοδούς καθηγητές τους Χαλκιαδάκης Γεώργιο, Πλουμάκη Φωτεινή, Γκιαουράκη Πολυτίμη, Αθανασάκη Άννα και Τζουμάκα Μαρία. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αρχικά επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Παναγίας Κεράς, κτίσμα του 13ου αι. ακολούθησε η επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Κριτσά και μετά περιηγήθηκαν στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Τέλος επισκέφθηκαν την περιοχή της Ελούντας.

Η ημερήσια εκδρομή των μαθητών της Β τάξης με συνοδούς καθηγητές τους Ελευθερία Πετράκη, Κωνσταντίνο Μαζαράκη, Ιωάννα Καπελάκη, Βασίλειο Δούρο, Ιωάννα Γκλαμπαντανίδου και Χαρούλα Ανδρονίδη. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αρχικά επισκέφθηκαν την  Ιερά Μονή Αρκαδίου. Μέσα στο μοναστήρι μπορεί κάποιος να επισκεφθεί και να δει την εκκλησία (το Καθολικό της Μονής), την ιστορική Τράπεζα, τα Κελάρια, την Πυριτιδαποθήκη, το Μουσείο καθώς και την Πινακοθήκη της Μονής.

Η εκδρομή συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου  που φιλοξενείται σε μια βενετσιάνικη έπαυλη του 17ου αιώνα. Συνολικά το κτίριο διαθέτει οχτώ (8) ξεχωριστές αίθουσες με εκθέματα και στολές από διάφορες περιόδους της Στρατιωτικής Ιστορίας. Αρχικά, στο ισόγειο υπάρχουν δύο αίθουσες με οπλισμό από την Ελληνική επανάσταση κατά των Τούρκων (1821), τον Μακεδονικό αγώνα (1904-1908), τους Βαλκανικούς πολέμους (1912-1913) και από τον Α’ (1914-1918) και Β’ Παγκόσμιο πόλεμο (1940-44). Τέλος, στον εξωτερικό χώρο του μουσείου, εκτίθενται ιστορικά αεροσκάφη καθώς και οχήματα μαζί με πυροβόλα και άρματα μάχης του Ε.Σ από τις αρχές του 20ου αι. Τέλος οι μαθητές περιηγήθηκαν στα σοκάκια και επισκέφθηκαν αξιοθέατα στην παλαιά  πόλη του Ρεθύμνου.