Safer Internet Day 2022

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου,  Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις στο σχολείο μας:

  • οι μαθητές του Γ4 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτικές δράσεις από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η θεματολογία που αναπτύχθηκε αφορούσε κυρίως την  πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Την ενημέρωση οργάνωσε η κ. Γεωργία Φουντά στο πλαίσιο του προγράμματός της «Εξοικειώνοντας τους μαθητές με την ερευνητική εργασία». Κεντρικός μοχλός του προγράμματος είναι η έρευνα στο διαδίκτυο και η παρακολούθηση αυτής της αξιόλογης επιμόρφωσης υποστήριξε ενεργά την υιοθέτηση  ορθών διαδικτυακών συμπεριφορών.

  • Οι μαθητές του Α3 συμμετείχαν στην εκδήλωση “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου της Safer Internet 4 Kids. Οι καθηγητές Πληροφορικής κος Μανώλης Δοξαστάκης & Τεχνολογίας κος Ζαχαρίας Πατεράκης συντόνισαν τη διαδικασία, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε κουίζ και άλλα παιχνίδια, διότι με παιγνιώδη τρόπο προσεγγίζουν καλύτερα οι έφηβοι μαθητές τη γνώση.