3η εξόρμηση της Πεζοπορικής ομάδας: Δάσος Κέρης & Βουλισμένο Αλώνι

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, η πεζοπορική ομάδα του σχολείου μας , με συνοδό την  καθηγήτρια του σχολείου μας  Ευφροσύνη Ροκαδάκη, συμμετείχε στη μαθητική πεζοπορία που οργάνωσε ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου στο Βουλισμένο Αλώνι και στο τεχνητό δάσος της Κέρης.

Έργο του μαθητή Βασιλάκη Μάνου του τμήματος Β4

Το σημείο όπου η λαϊκή παράδοση συναντάει το μοναδικού κάλους γεωλογικό φαινόμενο «Βουλισμένο Αλώνι» ήταν η αρχή της διαδρομής μας.   

Στη συνέχεια έγινε κυκλική πορεία μέσα στο δάσος όπου οι μαθητές μας πέρασαν μέσα από σημεία με καμένα δέντρα, αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών. Σε όλη τη διαδρομή η θέα της περιοχής ήταν μαγευτική. Ο Στρούμπουλας ήταν δίπλα μας, σε κοντινή απόσταση ο χιονισμένος  Ψηλορείτης, ο Γιούχτας  και τα γύρω βουνά. Η θέα του Ηρακλείου και της θάλασσας από ψηλά …έκοβε την ανάσα!!!

Οι μαθητές είχαν ενημερωθεί για τις πυρκαγιές και έφτιαξαν μία αφίσα με συνθήματα για την προστασία των δασών.

Ο μαθητής  μας Μάνος Βασιλάκης μας εξέπληξε και πάλι ευχάριστα, αφού είχε αποτυπώσει με κάρβουνο και ακρυλικό, την ανάγκη των παιδιών για επαφή με το δάσος και την ερήμωση των καμένων περιοχών

Σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των παιδιών, η εμπειρία που βίωσαν ήταν διδακτική και άκρως διασκεδαστική!!! Παράλληλα διαπίστωσαν ότι σε κοντινή απόσταση από το Ηράκλειο υπάρχουν τόσο όμορφα μέρη για διαφορετικές δράσεις (αναρρίχηση, ποδήλατο, περπάτημα κλπ).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου,  κ. Ελένη Πουλλά και μέλη του συλλόγου που συνόδευσαν και εμψύχωσαν  όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην πεζοπορία.