Erasmus+ 5η κινητικότητα “From Local to Global” στην Ισπανία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πέμπτη κινητικότητα Erasmus+ του προγράμματος με τίτλο «FROM LOCAL TO GLOBAL ENVIRONMENTAL AWARENESS» από τις 25 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου στην πόλη Arucas στο νησί Gran Canaria της Ισπανίας.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν ομάδες μαθητών από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία καθώς και την Τουρκία.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε το 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου με ομάδα τεσσάρων μαθητών  από τη Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου με τους συνοδούς τους. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν η Γεωργία Μαρνελάκη, ο  Σπύρος Κιοστεράκης, ο Στέφανος Ψαλιδάκης και ο Βαγγέλης Χαρωνυκτάκης. Τους συνόδευσαν η βιολόγος, Αθανασία Αγιομυργιαννάκη και η μαθηματικός, Ελευθερία Πετράκη.

Oι μαθητές αρχικά παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέμα “Water scarcity and tourism pollution”.

Ακολούθησαν ποικίλες δραστηριότητες όπως escape room, παιχνίδι γνώσεων με χρήση της εφαρμογής kahoot και εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα  σε μονάδα αφαλάτωσης στη περιοχή Galdar, σε μουσεία και στο ITC ( Canary Technology Institute).

Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να γνωρίσουν πως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της λειψυδρίας στα Κανάρια νησιά καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Ως είθισται, η κινητικότητα έληξε με μία αποχαιρετιστήρια εκδήλωση απονομής των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Οι μαθητές και οι συνοδοί τους επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες και θετικές εντυπώσεις.