Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Γ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων

Στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής που διδάσκεται από τον Στραταντωνάκη Μαρίνο και τη Λεμονιά Έφη στην Γ’ Γυμνασίου και σε συνεργασία με θέμα την πολιτική αγωγή στην Ελλάδα και τη λειτουργία της Βουλής, διοργανώσαμε τη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο -την πρώτη- και στην Αθήνα -την τωρινή πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους και στη Βουλή των Ελλήνων.

Έτσι 44 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί, η Λεμονιά Έφη, η Καθαράκη Γεωργία και ο Χαλκιαδάκης Γιώργος ξεκίνησαν με πλοίο την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023. Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στην πρώτη πρωτεύουσα το Ναύπλιο. Περιηγηθήκαμε στην πόλη και στο φρούριο Παλαμήδι. Επίσης, επισκεφτήκαμε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και τον θολωτό τάφο του Ατρέα.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην Αθήνα πια, ξεναγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το απόγευμα παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Διάλεξε το θάνατό σου, αγάπη μου» στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου η μέρα ξεκίνησε με επίσκεψή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενώ ακολούθησε η ξενάγηση στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ».

Την τελευταία ημέρα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα επισκεφτήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Καθίσαμε στα έδρανα των βουλευτών, συζητήσαμε το πολιτικό μας σύστημα και την ευθύνη των ανθρώπων που ψηφίζονται να εκπροσωπούν το λαό. Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων ακολούθησε, με πολύ γέλιο. Αμέσως μετά περιηγηθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας: Πλατεία Συντάγματος, Μητρόπολη Αθηνών, Πλάκα, Μοναστηράκι, Αρχαία Αγορά. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν ο τελευταίος μας σταθμός πριν την επιβίβασή μας στο πλοίο για Ηράκλειο. Τα χορογραφημένα σιντριβάνια, οι τεράστιοι κήποι, η εθνική βιβλιοθήκη εντυπωσίασαν τα παιδιά.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδρομής μας, το ταξιδιωτικό πρακτορείο για την άψογη συνεργασία, τους ξεναγούς μας κ. Σοφία σε Επίδαυρο και Μυκήνες και κ. Βαλένα για Ακρόπολη και Μουσείο Ακρόπολης.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα παιδιά, που ήταν προσεκτικά και υπέροχα, συνεργάσιμα και ευγενικά και όλα κύλησαν άψογα!