2η εξόρμηση της “Πεζοπορικής ομάδας”

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου  η πεζοπορική ομάδα του σχολείου μας  , με συνοδούς τις καθηγήτριες του σχολείου μας  Ευφροσύνη Ροκαδάκη και Ευαγγελία Καλοψικάκη, συμμετείχε στη μαθητική πεζοπορία που οργάνωσε ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου στο Φουρνί στις Αρχάνες.

 Η πεζοπορία ξεκίνησε από τις Αρχάνες. Πήραμε το μονοπάτι που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο στο Φουρνί. Στη συνέχεια από αγροτικό δρόμο με θέα τα Λασιθιώτικα Όρη κατευθυνθήκαμε  στον πυρήνα του δάσους όπου κάναμε την πρώτη στάση. Επισκεφτήκαμε το ανοιχτό θέατρο και κινηθήκαμε  περιμετρικά του δάσους απολαμβάνοντας την Ντία ,το Ηράκλειο, τον Ψηλορείτη και τον Γιούχτα. Επιστρέψαμε κυκλικά στο σημείο εκκίνησής μας.

Κατά την διάρκεια της πορείας οι μαθητές/τριες μάζεψαν στοιχεία νεκρής φύσης και τα χρησιμοποίησαν  σε δημιουργίες ‘Land Art’, παρατήρησαν τη βιοποικιλότητα και έκαναν αναγνώριση φυτών με την εφαρμογή plantnet.

Σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των παιδιών, η εμπειρία που βίωσαν ήταν διδακτική και άκρως διασκεδαστική!!! Δεσμευτήκαμε όλοι να το επαναλάβουμε σύντομα!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στην πρόεδρο του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου,  κ. Ελένη Πουλλά και μέλη του συλλόγου που συνόδευσαν και εμψύχωσαν  όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην πεζοπορία.