«Αρχαία Φαλάσαρνα από τη γέννηση των πετρωμάτων της έως σήμερα»

Από τις  7 έως και 9 Απριλίου 2022  η ομάδα του περιβαλλοντικού προγράμματος “Τινάκτωρ της Γαίας” του σχολείου μας, με συνοδούς  τις κυρίες Ευφροσύνη Ροκαδάκη,  Ευαγγελία Καλοψικάκη και Μαρία Παπαχρονάκη, συμμετείχε στη δράση της περιβαλλοντικής ομάδας του 7ου Γυμνασίου Χανίων «Αρχαία Φαλάσαρνα από τη γέννηση των πετρωμάτων της έως σήμερα».

Την πρώτη μέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε μια σειρά εργαστηρίων βιοποικιλότητας, παλαιοντολογίας, σεισμικών κυμάτων, αρχαιολογίας και γεωλογίας. Την επόμενη μέρα τα σχολεία που συμμετείχαν συναντήθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο των Χανίων και αντάλλαξαν απόψεις για τα εργαστήρια που προηγήθηκαν.


https://flashnews.gr/post/490721/arxaia-falasarna-18-sxoleia-symmeteixan-sthn-dihmerh-ekpaideytikh-drash-fwto-ndash-binteo

Στόχος της δράσης, άρα και της επίσκεψης μας, ήταν η βιωματική μάθηση η οποία  υλοποιήθηκε με την ολιστική-διεπιστημονική (Αρχαιολογία, Βιοποικιλότητα, Γεωλογία, Φυσική, Παλαιοντολογία, Πληροφορική)  προσέγγιση της περιοχής της αρχαίας Φαλάσαρνας, αλλά και η αλληλεπίδραση των μαθητών μας με μαθητές από άλλα σχολεία.

Στα πλαίσια του θέματος του προγράμματός μας, παρακολουθήσαμε στο Minoan’s World 9Dτην ταινία «Το συναρπαστικό ταξίδι του Δαρβίνου» και μια ταινία για τον Μινωικό Πολιτισμό.  Επισκεφτήκαμε το πατρικό σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα και κλείσαμε την εκπαιδευτική μας εκδρομή με μα μικρή περιήγηση στη λίμνη της Αγυιάς και στο Θέρισο.

Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες της δράσης κυρίες Νάγια Πιέρρου, Ντέπυ Σκάρπα και Λαμπρινή Λυκοτραφίτη  – καθηγήτριες του 7ου Γυμνασίου, τον Διευθυντή του 7ου Γυμνασίου Χανίων κύριο Εμμ. Σημαντηράκη και τον Διευθυντή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κύριο Εμμ. Τζανάκη  που μας προσκάλεσαν να λάβουμε μέρος σε αυτήν τη δράση.