30/11 – Διδακτική επίσκεψη σε Μ.Φ.Ι. Κρήτης & Ενετικά τείχη

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Α2 και Α5 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Εκεί, αρχικά πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο «Τα ζώα στο φακό του στερεοσκοπίου», μέσα από το φακό του στερεοσκοπίου οι μαθητές παρατήρησαν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ζώων και αντιλήφθηκαν την ποικιλία και τη διαφορετικότητα των μορφών τους. Επιπλέον εξασκήθηκαν στην ταξινόμηση και την επιστημονική ονοματολογία των ζώων με βάση τα δομικά τους χαρακτηριστικά.
Μετά το πέρας του εργαστηρίου ακολούθησε ελεύθερη περιήγηση στα μουσειακά εκθέματα. Τέλος οι μαθητές βίωσαν την εμπειρία της πλατφόρμας του σεισμού και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν σεισμούς διαφορετικής έντασης και εστιακού βάθους.

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με περιήγηση στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου. Τα σημεία θέασης της πόλης καθ’ όλο το μήκος των τειχών ποικίλουν και το βλέμμα μπορεί να διασχίσει όλη την πόλη μέχρι την θάλασσα και τα γειτονικά βουνά που περικλείουν την πόλη του Ηρακλείου στο σύνολο της.

Χάρη στην καλή συνεργασία όλων και την εξαιρετική συμπεριφορά των μαθητών, η εκπαιδευτική επίσκεψη στέφθηκε με επιτυχία  με πολλαπλά οφέλη ιδιαιτέρως για τους μαθητές μας.