Θέατρο στην τάξη με θέμα τον “Σχολικό εκφοβισμό”

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε στο σχολείο μας την παράσταση «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας» του Τάσου Αγγελόπουλου. Ένα θέατρο μέσα στην τάξη μας από την εταιρεία θεάτρου και παραστατικών Τεχνών BEHOLD. Θέμα της παράστασης ο ενδοσχολικός εκφοβισμός.

  • Πώς μπορεί να σπάσει ο κύκλος της βίας;
  • Είναι το κλειδί της λύσης οι παρατηρητές;

Ερωτήματα που ήρθαν στο προσκήνιο και μέσα από τις διαδραστικές πρακτικές της παράστασης προκάλεσαν  στα παιδιά μας θύελλα συναισθημάτων και σκέψεων.

Φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση της ψυχολόγου του γυμνασίου μας, κ. Μαρίας Παναγιωτάκη, που βοήθησε να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας απέναντι σε περιστατικά σχολικού εκφοβισμού.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες της δράσης, κ. Καπελλάκη Ιωάννα, Μανετάκη Σοφία και Φουντά Γεωργία, σχεδίασαν συνοδευτικά ένα ερωτηματολόγιο για τον σχολικό εκφοβισμό που συμπλήρωσαν τα παιδιά διαδικτυακά και τα δεδομένα του οποίου θα επεξεργαστούν στη συνέχεια.

Ευχαριστούμε τη σκηνοθέτρια Ρία Μεντηλίδου για την εξαιρετική επεξεργασία του κειμένου καθώς και τους ηθοποιούς Αλίκη Ατσαλάκη και Θοδωρή Θεοδωρίδη που μας καθήλωσαν με τη δυναμική τους ερμηνεία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έκαναν λόγο για μία ξεχωριστή εμπειρία που μας έκανε όλους να σκεφτούμε με μεγαλύτερη ευαισθησία τι λέμε και τι κάνουμε.