Τροχός τα ανθρώπινα

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 εκπονήθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Τροχός τα ανθρώπινα» στο σχολείο μας. Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν οι: Ευαγγελία Καλοψικάκη, Ευφροσύνη Ροκαδάκη & Μαρία Χρονάκη. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές από τη Β’ & Γ’ Γυμνασίου.

Η έμπνευση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήρθε από το συλλογικό  ασυνείδητο των λαών που δημιουργεί  μύθους και παραμύθια για να καθησυχάσει και να εξηγήσει τον κόσμο γύρω του χωρίς να γνωρίζει σύνορα  γεωγραφικά ή  χρονολογικά. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται ίδιοι ή παρόμοιοι μύθοι, παραδόσεις και παραμύθια για να περάσουν στο υποσυνείδητό μας επεξηγήσεις για τον κόσμο γύρω μας.

Εμπνευστήκαμε όλοι μαζί ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για να δείξουμε με έναν «παιχνιδιάρικο» τρόπο ότι είμαστε όλοι ίσοι, ότι δε γίνεται να υπάρχουν διακρίσεις και ότι τα στερεότυπα υπάρχουν για να καταρρίπτονται.

«Πατήσαμε» πάνω στην προϊστορία, τη μυθολογία, την παράδοση και τα παραμύθια και δημιουργήσαμε ένα παιχνίδι με κάρτες που ακονίζει το μυαλό, τις γνώσεις και ταυτόχρονα διασκεδάζει.

Να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας βοήθησαν (και δεν ήταν και λίγοι) να πραγματοποιήσουμε την ιδέα μας! Ανθρώπους που συμμερίστηκαν τη χαρά μας, πρόσφεραν την τεχνογνωσία τους, το χρόνο τους και κυρίως την καλή τους διάθεση! Τον κύριο Ιωσήφ Ουάσεφ (γραφικές τέχνες) που μας έκανε όλες τις εκτυπώσεις όπως και τη βιβλιοδεσία του ταμπλό μας, τον κύριο Θοδωρή Αλμαλιώτη για το φόντο του χάρτη μας και σχέδια 3D, τον κύριο Γεώργιο Χαρωνίτη που ανέλαβε όλες τις εκτυπώσεις 3D και την κυρία Μαρία Σταθόγλου που ετοίμασε τα πουγκιά της συσκευασίας του παιχνιδιού μας.

Το video σκηνοθέτησε για εμάς η κυρία Έρη Αποστολάκη κατά τη διάρκεια της πρώτης παρτίδας που παίχτηκε. Την ευχαριστούμε από καρδιάς!