Συμμετοχή μαθητών στη δράση «ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ»

Σε ένα από τα μονοπάτια  της Ιστορίας του Ηρακλείου είχαν την ευκαιρία να τρέξουν 138 μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου που συμμετείχαν στον Αγώνα Δρόμου επί Ανωμάλου Εδάφους «ΑΘΛΗΣΗ στα ΤΕΙΧΗ» και έγινε σε μια ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή στη Νότια Τάφρο των Τειχών (Κομμένο Μπεντένι),  την Τετάρτη 11 -12-2019.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν σε μια σύντομη παρουσίαση  από την  εξαίρετη αρχαιολόγο κ. Λιάνα Σταρίδα,  την Ιστορία των Ενετικών Τειχών  και το ρόλο τους στην άμυνα και στον πολιτισμό του Ηρακλείου και στη συνέχεια να ζήσουν την εμπειρία του αγώνα μέσα στη Νότια Τάφρο.

Στόχος αυτής της αθλητικής δραστηριότητας ήταν, εκτός από την καλλιέργεια των αξιών του αθλητισμού και της δια βίου άθλησης για την Υγεία, η ανάδειξη των πολιτισμικών διαδρομών της Πόλης του Ηρακλείου όπως αυτές των Ενετικών Τειχών σε διαδρομές Άθλησης και αναψυχής των νέων, και όχι μόνον , του τόπου μας.

Από τους μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν διακρίθηκαν ο Κωνσταντίνος Κακουλάκης (7ος) και οι Βασσάλος Γιώργος, Γεμενιτζή Χρισιάνα, Παπαδάκης Λευτέρης και Σταματάκης Μιχάλης οι οποίοι κατέκτησαν θέσεις στην πρώτη 25άδα.