Διαγωνισμός «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα»

Το Βρετανικό Συμβούλιο ενημερώνει για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» ο οποίος θα πραγματοποιηθεί και φέτος στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια όλης της χώρας.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του British Council μαζί με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της συνεισφοράς του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ.1/ΔΝ/180478/Δ7, 19/11/2019).

Ψηφιακός διαγωνισμός

Στο πλαίσιο του προγράμματος διοργανώνουμε για έβδομη συνεχή χρονιά τον ψηφιακό διαγωνισμό «Λέμε ΌΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό». Οι μαθητές (10-15 ετών) με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών καλούνται να σχηματίσουν ομάδες 2 έως 5 ατόμων και να φτιάξουν είτε ένα βίντεο (διάρκειας 3’ – 5’), είτε μια παρουσίαση PowerPoint όπου θα μας δίνουν την δική τους οπτική για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και θα επικοινωνούν το δικό τους μήνυμα υπέρ της ισότητας. Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με πολλές ομάδες.

Ποιος είναι ο στόχος του διαγωνισμού;

Μέσα από τις διάφορες δράσεις του προγράμματος, στόχος είναι οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν, να μάθουν να αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα και να μην την φοβούνται ή να μην τη βλέπουν με σκεπτικισμό και τέλος να επιλύουν τις διαφορές τους δημιουργικά και όχι συγκρουσιακά.

Πώς συμμετέχω στο διαγωνισμό;
Aκολουθήστε τα βήματα πατώντας εδώ και επικοινωνήστε με τη Χριστίνα Χαχαμίδη στο Christine.Chachamidis@olympictruce.org για περισσότερες πληροφορίες.