Εθνικοί ευεργέτες – 1821. Συμμετοχή σε Φιλολογικό συνέδριο

Το 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου συμμετείχε στο Φιλολογικό Συνέδριο που διοργάνωσε το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κρήτης με παρουσίαση της καθηγήτριας του σχολείου μας κας Πολυτίμης Γκιαουράκη.
Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν από 1 έως 3 Μαρτίου 2021 στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Ο τίτλος της παρουσίασης είναι “Εθνικοί ευεργέτες: η ραχοκοκαλιά του ελληνικού κράτους. 1. Αυστροουγγαρία, 2. Ρωσία”. Ως καλές πρακτικές και προτάσεις διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων στο πλαίσιο μιας Κοινότητας Συνεργασίας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών

Παράλληλα στο πλαίσιο των δράσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, δράσεις 1821-2021, οι μαθητές Βασιλάκης Νικόλαος, Κωλετάτης Μύρων, Λεπτοκαρίδη Κυριακή, Σουργιά Κορίνα, Συντυχάκη Ελένη, Τσεπέλε Γιοέλι, Χατζηγεωργίου Ελευθερία και Χατζηπαράσχου Φιλία από διάφορα τμήματα κυρίως της Γ΄ γυμνασίου με την καθοδήγηση της κας Γκιαουράκη ηχογραφούν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο “Καποδίστριας” του Νίκου Καζαντζάκη, ως ραδιοφωνικό θέατρο. Συμβάλλοντας έτσι στη Φιλαναγνωσία των μαθητών του 12ου Γυμνασίου μέσω της μελέτης ολόκληρου Λογοτεχνικού κειμένου.