Διδακτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης σε Ι.Μ. Επανωσήφη & Αρχάνες

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, η Γ’ τάξη του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο μοναστήρι του Επανωσήφη και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στις Αρχάνες, με συνοδούς καθηγητές: Αδαμάκη Αλκυόνη, Κόκλα Μαρία, Παπαδοπούλου Εμμανουέλα, Παπαχρονάκη Μαρία και Χαλκιαδάκη Γιώργο.

Η υποδοχή που μας επιφύλαξε ο Ηγούμενος Βαρθολομαίος της Ιεράς Μονής Επανωσήφη ήταν  θερμή, όπως και των υπόλοιπων καλογέρων. Τα παιδιά άκουσαν την ιστορία τού μοναστηριού και προσκύνησαν τις θαυματουργές εικόνες του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας. Είχαν δε την τύχη να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον Ιεραπόστολο Γενάδιο, Μητροπολίτη Μποτσουάνας, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται εκεί κι ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Νότια Αφρική. Τα παιδιά έμαθαν ενδιαφέροντα πράγματα για τον τρόπο ζωής των ιεραποστόλων και για τις ορθόδοξες ελληνικές κοινότητες που υπάρχουν στη Νότια Αφρική.

Στις Αρχάνες οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου και η διδακτική επίσκεψη τελείωσε με βόλτα στους δρόμους του πανέμορφου χωριού των Αρχανών.

Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα και τα ίδια ήταν πρότυπα συμπεριφοράς.