Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Σαλαμίνα-Καλάβρυτα-Καλαμάτα

Από τις 25 ως τις 30 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή 26 μαθητών του σχολείου μας στη Σαλαμίνα και την Πελοπόννησο στα πλαίσια της δράσης μας «Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου» –  100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Συνοδοί ήταν οι καθηγήτριες κ. Ροκαδάκη Ευφροσύνη, Παπαδοπούλου Εμμανουέλα και Μουδατσάκη Ειρήνη. Περιηγηθήκαμε στην Ιερά μονή Παναγίας Φανερωμένης  Σαλαμίνας όπου η Γερόντισσα Παρθενία Κουγιουμτζή μας είπε την ιστορία της μονής και της οικογένειάς της ,η οποία ήρθε από τη Σμύρνη το 1922.

Στη συνέχεια από το Διακοπτό διασχίσαμε το φαράγγι με τον Οδοντωτό και διανυκτερεύσαμε στα Καλάβρυτα. Επισκεφτήκαμε τη Ι. Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, κάναμε βαρκάδα στο σπήλαιο του Δυρού όπου θαυμάσαμε το απαράμιλλης ομορφιάς θέαμα που η φύση σμίλεψε με τέχνη και υπομονή. Περπατήσαμε στα σοκάκια της Αρεόπολης και κατόπιν ανεβήκαμε στα 1130μ.- στο κέντρο της Πελοποννήσου- μετά από μια μαγευτική διαδρομή δίπλα στον ρου του ποταμού Νέδα,  όπου θαυμάσαμε τον αγέρωχο  ναό του Επικουρίου Απόλλωνα

Περπατήσαμε στην όμορφη Καλαμάτα και επισκεφτήκαμε το μουσείο ελληνικών ενδυμασιών της κ. Β. Καρέλια.

Τέλος θαυμάσαμε το φρούριο του Μυστρά, την αρχιτεκτονική των κτισμάτων και αντιληφθήκαμε την ισχυρή στρατηγική Θέση του «Δεσποτάτου».

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδρομής μας, τους μαθητές μας που ήταν πρόθυμοι, υπάκουοι και ευγενικοί σε κάθε μας επίσκεψη, καθώς και τους γονείς τους για την άριστη συνεργασία.