Τινάκτωρ της Γαίας

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 εκπονήθηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Τινάκτωρ της Γαίας» στο σχολείο μας. Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν οι: Ευαγγελία Καλοψικάκη, Ευφροσύνη Ροκαδάκη & Μαρία Χρονάκη. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές από τη Β’ Γυμνασίου.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος επιχειρήσαμε μία συνολική θεώρηση του φαινομένου του σεισμού προσπαθώντας να το προσεγγίσουμε από διαφορετικές πλευρές. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 4 ομάδες κι η καθεμιά ασχολήθηκε με μία διαφορετική παράμετρο του φαινομένου.

Για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δουλειάς μας δημιουργήσαμε αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Μέσω εφαρμογών προέκυψαν: ένα ψηφιακό παιχνίδι, ένα κουίζ Kahoot! και μία διαδραστική χρονογραμμή. Το project ολοκληρώθηκε με μία σεισμική τράπεζα όπου πραγματοποιήσαμε τα «πειράματά» μας!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Λευτέρη Χαρωνίτη που κατασκεύασε τη σεισμική τράπεζα για το πρόγραμμά μας και τον κύριο Βασίλη Δούρο που βοήθησε με τις επιμέρους κατασκευές!

Όλες οι δημιουργίες μας υπάρχουν στο διαδίκτυο και είναι άκρως λειτουργικές.

Για να περιηγηθείτε στη διαδραστική χρονογραμμή μας με τους σημαντικότερους σεισμούς στην Ελλάδα από την αρχαιότητα ως και το τέλος του 19ου αιώνα, επιλέξτε ΕΔΩ

Για να ταξιδέψετε σε όλο τον πλανήτη και να συναντήσετε τους μύθους που κάθε περιοχή δημιούργησε σε σχέση με τους σεισμούς, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή Tale Blazer στο κινητό ή το ΄ταμπλετ σας και να επιλέξετε το παιχνίδι με κωδικό gfvohvg.

Καλή διασκέδαση!