“Ποτέ χωρίς ζώνη”, κοινωνικό spot από μαθητές της Γ τάξης

Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας κινητοποιήθηκαν από μία ανάγκη, να μη χάνονται συνάνθρωποί μας στους δρόμους της χώρας μας, και έστειλαν το δικό τους μήνυμα:

 Δεν έχει σημασία αν ξεκινάμε  για μια σύντομη καθημερινή μετακίνηση ή  για ένα μεγάλο ταξίδι. Φοράμε παντού και πάντα, και στο πίσω κάθισμα, τη ζώνη ασφαλείας, τη ζώνη που μας δένει με τη ζωή. 

Τα παιδιά σχεδίασαν ένα κοινωνικό spot στο οποίο όμως δεν μίλησαν για  θανάτους, τραυματισμούς  ή αναπηρίες από τροχαία ατυχήματα.  Αντίθετα, με χαρούμενα χρώματα, χιουμοριστικά γραφικά και ανάλαφρη μουσική επέλεξαν να μιλήσουν για  τη χαρά της ζωής, τη ζεστασιά των ανθρώπινων σχέσεων, την ομορφιά της φύσης, την αξία της υγείας και της ασφάλειας. 

Η υπεύθυνη της δράσης, κ. Γεωργία Φουντά, φιλόλογος,  βοήθησε τα παιδιά να καλλιεργήσουν κουλτούρα οδικής ασφάλειας και να συνειδητοποιήσουν ότι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Το όραμα των μηδενικών απωλειών σε τροχαία ατυχήματα είναι κοινή ευθύνη όλων μας!