Αρχείο κατηγορίας Εκδηλώσεις-Δράσεις

2ος σταθμός του προγράμματος ERASMUS+ «PREETI LANGUAGE»: Suceava, Ρουμανία

Επίσκεψη στο μοναστήρι SUCEVITA

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα ERASMUS+ του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, αφού μετά από 1,5 χρόνο σκληρής καραντίνας και απαγόρευσης των μετακινήσεων 4 μαθητές, οι Απλαδά Μαρία, Χειλουδάκη Νεφέλη, Χαρωνυκτάκης Ευάγγελος και Ψαλιδάκης Στέφανος με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Παυλίδη Γεωργίου και Καθαράκη Γεωργίας ταξίδεψαν στην πόλη Suceava, στη βορειανατολική Ρουμανία.

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο σχολείο της Ρουμανίας

Το πρόγραμμα ERASMUS+ «PREETI LANGUAGE» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2019 και η πρώτη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, αλλά δυστυχώς η πανδημία σταμάτησε κάθε περαιτέρω ανταλλαγή μαθητών για σχεδόν δύο χρόνια. Φέτος η κατάσταση άλλαξε, δίνοντας ξανά την ευκαιρία στους μαθητές να ζήσουν την εμπειρία του ERASMUS. Έτσι, στις 24 Σεπτεμβρίου το ταξίδι ξεκίνησε ξανά και μέλη της ομάδας του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου προσγειώθηκαν στη Suceava και έλαβαν μέρος στη 2η κινητικότητα του προγράμματος που διοργανώθηκε από το σχολείο Colegiul National de Informatica “Spiru Haret”  και ήταν αφιερωμένη στη σημασία της αγγλικής γλώσσας και την επιρροή της στις μητρικές γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και στον τομέα της πληροφορικής.

Τέσσερις μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί από κάθε χώρα που συμμετέχει και συγκεκριμένα την Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία μαζί με τους Ρουμάνους μαθητές και εκπαιδευτικούς παρακολούθησαν διαλέξεις και παρουσιάσεις πάνω στο θέμα, μελέτησαν την επιρροή των αγγλικών στις υπόλοιπες γλώσσες και στον χώρο της τεχνολογίας και διαπίστωσαν πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας στις μέρες μας. Στα πλαίσια του προγράμματος επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Stefan cel Mare της πόλης, καθώς και τα υπέροχα ζωγραφισμένα μοναστήρια της περιοχής της Μπουκοβίνας: SUCEVITA, MOLDOVITA και VORONET, τα οποία προστατεύονται από την UNESCO, με τις αξιοσημείωτες εξωτερικές τοιχογραφίες τους και το απίστευτο φυσικό κάλλος της περιοχής.

Η ομάδα επέστρεψε στο Ηράκλειο με τις βαλίτσες γεμάτες όμορφες αναμνήσεις, νέους φίλους, υπέροχες εικόνες, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τη σημασία των ευρωπαϊκών αυτών προγραμμάτων, καθώς ανοίγουν δρόμους και δίνουν ευκαιρίες στα άτομα που συμμετέχουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αναπτυχθούν ως Ευρωπαίοι πολίτες και να αναπτύξουν μια διεθνή οπτική και προοπτική. «Η καλύτερη εμπειρία της ζωής μας» είπαν τα παιδιά φτάνοντας στο Ηράκλειο και μάλλον δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο…

Για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Πατρίς, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.

PREETI language: 2η κινητικότητα Erasmus+

Το χρονικό διάστημα από 26 Σεπτ. έως 2 Οκτ. 2021 πραγματοποιείται στην πόλη Suceava της Ρουμανίας, η 2η κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “PREETI language”. Πρόκειται να συναντηθούν καθηγητές΄΄ και μαθητές από τα σχολεία του προγράμματος από Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία & Ιταλία.
Το σχολείο μας συμμετέχει επίσης και στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “From Local to Global Environmental Awareness” για το οποίο προγραμματίζεται η 1η κινητικότητα στην Πολωνία να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων, Δευτέρα 20 Σεπτ. στις 6:00μμ

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας ότι τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση τους για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Γυμνασίων, την ισχύουσα νομοθεσία (φοίτηση-απουσίες, μαθήματα, βαθμολογίες κα.), τον τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων Ένταξης, τις δράσεις & τα προγράμματα (Erasmus+, Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων κα.) που λειτουργούν στο σχολείο μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο γυμναστήριο του σχολείου μας και για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας θα μπορούν να την παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως με χρήση της αίθουσας WEBEX του διευθυντή. Σας εφιστούμε όμως την προσοχή, ότι υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των επισκεπτών στο Webex έως 100 άτομα.

Μαθητές μας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες επισκέφθηκαν την Λότζια

Επίσκεψη στη Λότζια πραγματοποίησαν μαθητές του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου  προκειμένου να  ενημερώσουν τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και την  Αντιδήμαρχο  Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη   για τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “From Local to Global Environmental Awareness”.

Για το Δελτίο τύπου επιλέξτε ΕΔΏ.
Για περισσότερες φωτογραφίες επιλέξτε ΕΔΏ.

Διάκριση στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό μαθητικών ταινιών

Διακρίθηκε η ταινία μικρού μήκους animation «NOONE», η οποία ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Κινηματογραφικής μας ομάδας «CINEpeace» με την ομάδα «filManiacs» του Γυμνασίου Μελεσών.
Δύο ομάδες που λειτούργησαν και λειτουργούν με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αποστολάκη Έρη

Διάκριση: «Ειδική μνεία animation:
«NOONE» – 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου,
Εκπαιδευτικός: Αποστολάκη Ειρήνη,
Μαθητές/τριες: 20»

Λήξη Σχ. Έτους 2020-2021 – Jerusalema Dance Challenge

Την τελευταία ημέρα λειτουργίας των σχολείων, αποχαιρετήσαμε τη δύσκολη σχολική χρονιά 2020-2021 με το “χορό της πανδημίας”. Υπεύθυνη καθηγήτρια κα Αλκυόνη Αδαμάκη.
Καλό καλοκαίρι.

  • Τα αποτελέσματα φοίτησης αναρτώνται στο σχολείο την Παρασκευή 18/6/2021.
  • Οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών μας αποστέλλονται στα emails των γονέων/κηδεμόνων τους.

World Environmental Day – Erasmus+ “FROM LOCAL TO GLOBAL ENVIRONMENTAL AWARENESS”

Το 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου από το σχολικό έτος 2020-2021 συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS + “FROM LOCAL TO GLOBAL ENVIRONMENTAL AWARENESS”. Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι από την Πολωνία (συντονίστρια χώρα του προγράμματος), Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Τουρκία. Σκοπός του προγράμματος: να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου τους και να τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται σε τοπικό επίπεδο έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο γύρω μας, στην υγεία μας καθώς και στο κλίμα του πλανήτη μας. Οι μαθητές γνωρίζουν και συγκρίνουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που υπάρχουν στις διαφορετικές περιοχές όπου βρίσκονται τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, από τις ακτές του Ατλαντικού έως τη Μεσόγειο και την κεντρική Ευρώπη. Προτείνουν λύσεις καταλαβαίνοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ασχολούμαστε με την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, την πράσινη ενέργεια, τη ρύπανση από το πλαστικό, το θέμα της λειψυδρίας και τη ρύπανση των υδάτινων πόρων καθώς και τη ρύπανση που προκαλεί ο τουρισμός. ΔΡΑΣΕΙΣ 2020-2021( Λόγω της πανδημίας, οι δια ζώσης κινητικότητες του προγράμματος δεν πραγματοποιήθηκαν)
7η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών από όλες τις χώρες όπου παρουσίασαν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι τους, στο σχολείο τους και στην τοπική τους κοινότητα.
22η ΜΑΡΤΙΟΥ 2021: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών από όλες τις χώρες. Συζήτησαν το πρόβλημα της λειψυδρίας, τη ρύπανση των υδάτινων πόρων, ενώ οι μαθητές του 12ου Γυμνασίου παρουσίασαν το πρόβλημα της ρύπανσης από τα πλαστικά στη Μεσόγειο θάλασσα.
7η ΙΟΥΝΙΟΥ 2021: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Οι μαθητές έπαιξαν ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι ερωτήσεων πάνω στα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν ετοιμάσει οι ομάδες των χωρών που συμμετέχουν σχετικά με το θέμα που έχει αναλάβει το κάθε σχολείο.
Στα πλαίσια της τελευταίας συνάντησης και της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος το 12ο Γυμνάσιο ενέπλεξε τους μαθητές σε διάφορες Δράσεις. Συγκεκριμένα:

  • Δημιουργία ECO GARDEN: Την Τρίτη 25 Μαΐου έσκαψαν και φύτεψαν φυτά σε ένα χώρο του σχολείου τους φτιάχνοντας τον δικό τους κήπο, τον οποίο θα φροντίζουν και θα περιποιούνται οι ίδιοι.
  • Καθαρισμός παραλία ΚΑΡΑΒΟΛΑ: Την Κυριακή 30 Μαΐου καθάρισαν την πολυσύχναστη παραλία του Καράβολα και διαπίστωσαν το μέγεθος του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης. Ο τίτλος της δράσης ήταν «NO MORE PLASTIC”
  • ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ: Tα παιδιά χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά όπως καπάκια από μπουκάλια και παλιά CD δημιούργησαν μικρά έργα τέχνης.
  • ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ: Oμάδα μαθητών συνέταξε ένα φυλλάδιο που θα μοιραστεί στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου πάνω στα προβλήματα που προκαλεί η χρήση του πλαστικού και τρόπους ώστε να περιοριστεί η χρήση του στην καθημερινή ζωή.

Διάκριση Bravo Schools 2021

Το σχολείο μας διακρίθηκε στο διαγωνισμό #BravoSchools 2021 με τη συμμετοχή Noone https://youtu.be/6OMpiqVUr-0 στον Παγκόσμιο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την προσπάθειά τους! Δεσμευόμαστε όλοι μαζί να είμαστε Πρεσβευτές των 17 Στόχων για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου!

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 – παρουσίαση εκπαιδευτικών δράσεων

Το σχολείο μας συμμετέχει στην εκδήλωση με το Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων «Οι Εθνικοί Ευεργέτες : η Ραχοκοκαλιά του υπό Διαμόρφωση
Ελληνικού Κράτους: Αυστροουγγαρία»
που υλοποιήθηκε με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο Γκιαουράκη Πολυτίμη και μαθητές της Γ’ τάξης.

Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 7/6/2021 στις 18:00 στο Youtube: https://youtu.be/bcph2tRh2xM

2η ενημερωτική συνάντηση Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο εξ αποστάσεως λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου υλοποιήθηκε στο σχολείο μας δια ζώσης η δεύτερη συνάντηση της Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού κας Αικατερίνης Σπυριδάκη του Κ.Ε.Σ.Υ Ηρακλείου με τους μαθητές μας της Γ’ τάξης, ανά τμήμα.

Στις συναντήσεις αυτές απαντήθηκαν απορίες των μαθητών σχετικά με τις επιλογές σπουδών μετά το γυμνάσιο σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε συνδιασμό με τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και των διεξόδων στην αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών της Γ’ τάξης σε ΓΕΛ/ΕΠΑΛ https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/