Ανακύκλωση πλαστικών καπακιών μέσω του ΠΑ.Σ.Α.Π

Για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στο σχολείο μας ανακύκλωση πλαστικών καπακιών. Συγκεκριμένα την περίοδο από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο οι μαθητές συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια μπουκαλιών και συμμετέχουν σε άτυπο διαγωνισμό μεταξύ των τριών τάξεων. Στις 23/12/2021 παραδώσαμε στον Παγκρήτιο Σύλλογο Αναπήρων Πολιτών (ΠΑ.Σ.Α.Π) τις σακούλες με τα καπάκια με σκοπό να τις ανακυκλώσουν και επιπλέον της περιβαλλοντικής συνεισφορά μας, το οικονομικό αντίτιμο θα χρησιμοποιηθεί από τον ΠΑΣΑΠ για την υποστήριξη με αναπηρικά είδη των ατόμων ΑμεΑ.

Η Α’ τάξη κέρδισε τη φετινή σχολική χρονιά με μεγάλη διαφορά στις ποσότητες καπακιών από τις άλλες δύο τάξεις. Η διαδικασία συνεχίζεται όπως κάθε χρόνο και η επόμενη παράδοση θα γίνει τον Ιούνιο του 2022.
Παράλληλα υλοποιούμε πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών και ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετές ποσότητες, οπότε θα δοθούν σε εταιρεία ανακύκλωσης. Επίσης το πρόγραμμα Erasmus+ “From Local to Global Environmental Awareness” μελετά τις επιπτώσεις των πλαστικών στη Μεσόγειο Θάλασσα.