Αρχείο κατηγορίας Διαγωνισμοί

Συμμετοχή καθηγητής μας ως μέντορας της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας Χημείας

Ο καθηγητής του σχολείου μας κος Γεώργιος Μελιδωνέας συμμετείχε ως μέντορας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την Ολυμπιακή ομάδα Χημείας. Σε άρθρο της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” με τίτλο “Με άρωμα Κρήτης η Ολυμπιάδα Χημείας” αναφέρεται:
“Άρωμα” Κρήτης είχε η 53η Ολυμπιάδα Χημείας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω πανδημίας.
Συμμετείχε, όπως είχε γράψει η «Π» ο απόφοιτος του Λυκείου Βιάννου, Δημήτρης Στυλιανάκης, ενώ μέντορας ήταν ο κ. Γεώργιος Μελιδωνέας, από το Ηράκλειο, καθηγητής Χημείας στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.
Ο κ. Μελιδωνέας αναφέρει στην «Π» πως φέτος η χώρα μας είχε πολύ πετυχημένη πορεία στην Ολυμπιάδα και τονίζει πως ακόμα και όσοι δεν κατέκτησαν νέες διακρίσεις και μόνο το γεγονός ότι έφτασαν ως εκεί είναι πολύ σημαντικό.

Για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.

Διάκριση 2 ταινιών μας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι έχουν διακριθεί δύο (2) ταινίες μικρού μήκους της Κινηματογραφικής μας ομάδας “CINEpeace” στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο διαγωνισμό “Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά”. Αναλυτικά:

  • Η κριτική επιτροπή αποφάσισε, επίσης, την απονομή Ειδικής Μνείας σε δύο εκτός συναγωνισμού ταινίες κινουμένων σχεδίων και συγχαίρει τους δημιουργούς τους για την επίπονη δουλειά τους, που κατέληξε σε αξιόλογες ταινίες που εξωτερικεύουν τις ιδέες τους με φρεσκάδα και παιχνιδιάρικη διάθεσή. Πρόκειται για τις ταινίες:
    # Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.
    # Noone, 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου (Κινηματογραφική ομάδα, CINEpeace).

Συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδας “CINEpeace” και στην υπεύθυνη καθηγήτρια κα Έρη Αποστολάκη

Διάκριση στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό μαθητικών ταινιών

Διακρίθηκε η ταινία μικρού μήκους animation «NOONE», η οποία ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Κινηματογραφικής μας ομάδας «CINEpeace» με την ομάδα «filManiacs» του Γυμνασίου Μελεσών.
Δύο ομάδες που λειτούργησαν και λειτουργούν με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αποστολάκη Έρη

Διάκριση: «Ειδική μνεία animation:
«NOONE» – 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου,
Εκπαιδευτικός: Αποστολάκη Ειρήνη,
Μαθητές/τριες: 20»

Διάκριση Bravo Schools 2021

Το σχολείο μας διακρίθηκε στο διαγωνισμό #BravoSchools 2021 με τη συμμετοχή Noone https://youtu.be/6OMpiqVUr-0 στον Παγκόσμιο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την προσπάθειά τους! Δεσμευόμαστε όλοι μαζί να είμαστε Πρεσβευτές των 17 Στόχων για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου!

Με 2 ταινίες συμμετέχουμε στο Κινηματογραφικό φεστιβάλ “Camera Zizanio”

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους “20th Camera Zizanio” https://online.olympiafestival.gr/film/tainies-paidion-apo-13-eos-16-eton-proto-meros/

Οι δύο ταινίες μικρού μήκους είναι “Το παράθυρο” και “Free from fear” και δημιουργήθηκαν από την Κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας “CINEpeace” το σχολικό έτος 2019-2020 στα πλαίσια Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Όλοι οι φίλοι στην Ελλάδα, παιδιά και εκπαιδευτικοί, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή τις καλύτερες ταινίες για παιδιά και νέους απ’ όλο τον κόσμο.
Η προβολή των ταινιών θα γίνει μέσα από την εικονική κινηματογραφική αίθουσα του Φεστιβάλ, δηλαδή την ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://online.olympiafestival.gr/
H παρακολούθηση των ταινιών είναι δωρεάν. Και η πρόσβαση σε αυτές πολύ απλή: χρειάζεται μόνο να κάνετε μια εγγραφή χρησιμοποιώντας ένα όνομα και το email σας. Στην παρακάτω σελίδα υπάρχουν πιο αναλυτικές οδηγίες https://online.olympiafestival.gr/page/help/

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση στο Cretalive: https://www.cretalive.gr/kriti/dimioyrgoi-tis-7is-tehnis-apo-ta-thrania-oi-mathites-toy-12oy-gymnasioy-irakleioy

Kαμπάνια ενημέρωσης για την προστασια προσωπικών δεδομένων απο το ΙΤΕ

To Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων (ISL) του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ και η εταιρεία IN2, με την υποστήριξη της κοινότητας CAPrice και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ προχώρησαν στην
υλοποίηση του διαδικτυακού εργαλείου CAP-A. Πρόκειται για ένα εύχρηστο εργαλείο αξιολόγησης των αδειών χρήσης (permissions) που ζητούν οι διαδικτυακές εφαρμογές. Η χρήση του είναι πολύ εύκολη καθώς απεικονίζει με απλό και κατανοητό τρόπο τις κατηγορίες των αδειών χρήσης που ζητούν οι εφαρμογές για να λειτουργήσουν.

Επιλέξτε ΕΔΩ για τον τρόπο χρήσης του CAP-A, για το διαγωνισμό και την κλήρωση που συνοδεύουν τη δράση.

7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Σκιτσοφρένεια@Pierce

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας Σκιτσοφρένεια@Pierce με τίτλο: «Χρόνος» που διοργανώνεται από το Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος κατά το σχολικό έτος 2020-2021, για μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Για πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό, επιλέξτε ΕΔΩ

Cinema…διάβασες;

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή του 11ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους “Cinema…διάβασες” για τους/τις μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων και τύπων σχολείων της χώρας για το σχολικό έτος 2020-2021.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του εν λόγω διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί με τις εξής απαραίτητες συνθήκες:

1) Η συμμετοχή των μαθητών/τριών να είναι προαιρετική, δωρεάν και να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων.
2) Η συμμετοχή των σχολείων να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.3) Οι δράσεις του διαγωνισμού να εμπλουτίζουν το σχολικό πρόγραμμα, χωρίς να παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του και να επιβαρύνουν τους/τις μαθητές/τριες.
4) Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, να εμπλακούν με όποιο στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας επιθυμούν.
5) Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού να υλοποιηθεί με ευθύνη των Φορέων Διοργάνωσης (τη Διεύθυνση Π.Ε. Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης/Προεδρία της Κυβέρνησης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και
Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ, την ΕΡΤ ΑΕ, το ΕΚΟΜΕ και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα-Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου), σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.
6) Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/ φορέων/ υπηρεσιών εντός του περιεχομένου του διαγωνισμού.
7) Η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε ΕΔΩ

“Προσωπικά δεδομένα” στο διαδίκτυο.

Η Κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας «CINEpease» συμμετέχει με την ταινία μικρού μήκους “Μανώλη δεν εκάτεχες;” στο διαγωνισμό «Aσφαλής και υπεύθυνη πλοήγηση στο διαδίκτυο», υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με την παρουσία της κα Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής & Πρέσβειρα της Κομισιόν για το ασφαλές διαδίκτυο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο να θυμάστε:
Φωτογραφίες των οζώ
μα και των κοπελιώ σας
ποτέ μην ανεβάζετε
στον τοίχο το δικό σας.

To φιλμάκι είναι διαμορφωμένο χρονικά σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού. Για να δείτε ολόκληρο το βίντεο ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.