Αρχείο κατηγορίας Διαγωνισμοί

Συμμετοχή της ομάδας CINEpeace στο Φεστιβάλ Camera Zizanio

Η 22η Camera Zizanio – Ευρωπαϊκή Συνάντηση Οπτικοακουστικής Δημιουργίας και το επετειακό 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους θα υποδεχτούν και θα προβάλουν το πιο συναρπαστικό, πολύχρωμο και φρέσκο κομμάτι της Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας στον Πύργο και την Αμαλιάδα από 3-10 Δεκεμβρίου.

Η Κινηματογραφική παραγωγή “ΜΟΝΟΣ” της ομάδας μας CINEpeace έχει επιλεγεί από την επιτροπή να συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του φεστιβάλ στην….

Παιχνίδι γνώσεων & δεξιοτήτων “12+” στην αυλή μας

Τη Δευτέρα 16/5/2022 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δύο πρώτοι προκριματικοί αγώνες από τη μεταφορά του επιτραπέζιου παιχνιδιού μας “12+” στην αυλή του σχολείου. Με την δράση αυτή, χρησιμοποιώντας έναν παιγνιώδη τρόπο μάθησης, θέλουμε να καταλάβουν οι μαθητές μας ότι στο σχολείο εκτός από γνώσεις, καλλιεργούμε το μυαλό μας και την ψυχή μας.

Σκοπός του παιχνιδιού γνώσεων & δεξιοτήτων “12+” είναι:

 • Συνεργασία
 • Επικοινωνία
 • Στήριξη σε γνωστικό επίπεδο
 • Λήψη αποφάσεων
 • Ίσες ευκαιρίες
 • Ψυχική ενδυνάμωση
 • Δημιουργικότητα – Καινοτομία
 • Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης
 • Και κυρίως η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!

Αγωνίστηκαν 5 ομάδες του Α ομίλου και προκρίθηκε η ομάδα 16 με εμψυχώτρια την κα Σοφία Μανετάκη και από τις 5 ομάδες του Δ ομίλου προκρίθηκε η ομάδα 9 με εμψυχώτριες τις καθηγήτριες Πολυτίμη Γκιαουράκη & Κατερίνα Χρονιάρη. Οι επόμενοι προκριματικοί αγώνες είναι την Παρασκευή 20/5 όπου συμμετέχουν συνολικά άλλες 10 ομάδες. Κάθε ομάδα έχει περίπου 20 μαθητές από όλες τις τάξεις Γυμνασίου. Οι 4 ομάδες που θα προκριθούν στους τελικούς, θα διαγωνιστούν στο παιχνίδι μας “12+” την Παρασκευή 27/5. Βασική ιδέα & υπεύθυνες σχεδιασμού & υλοποίησης του παιχνιδιού είναι οι καθηγήτριες μας Ελευθερία Βασιλειάδη, Ελευθερία Πετράκη, Γεωργία Καθαράκη, Στέλλα Αραβιάκη & Έρη Αποστολάκη.

Διάκριση μαθητριών μας σε Πανελλήνιο Αντκαπνιστικό διαγωνισμό

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου μας συγχαίρουν τις μαθήτριες μας Βελιγραντή Χριστίνα και Χαλκίτη Ζωή της Β΄ τάξης, οι οποίες συμμετείχαν στον 1ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Γραφής και Αφίσας της FairLife L.C.C. με θέμα “Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα”.

Οι μαθήτριες συμμετείχαν με Διατύπωση σύντομου μηνύματος (slogan) και Συγγραφή σύντομου διηγήματος Flash Fiction. Όπως αναφέρεται στην επιστολή “Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού μετά από την πρώτη αξιολόγηση των έργων συμπεριέλαβε τη συμμετοχή του σχολείου σας στη βραχεία λίστα των καλύτερων έργων από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή”. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 25 Μαΐου 2022 από την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού https://fairlifelcc.com/i-proti-genia-xoris-kapno-xoris-atmisma/

Τη φετινή σχολική χρονιά υλοποιούμε πρόγραμμα με υπεύθυνη την καθηγήτρια κα Γεωργία Φουντά για την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σχετικά με τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και στην καθημερινότητα ενός καπνιστή. Όλοι οι μαθητές του προγράμματος συμμετείχαν με παραγωγή έργου και επέλεξαν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με τα δύο έργα των παραπάνω μαθητριών.

Διάκριση σε Πανελλήνιο διαγωνισμό για το χρήμα και την Ε.Ε.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές του τμήματος Γ4 οι οποίοι με υπεύθυνο τον καθηγητή Τεχνολογίας κο Ζαχαρία Πατεράκη συμμετείχαν και κατέκτησαν την 17η θέση στον 5ο Εθνικό Διαδικτυακό Διαγωνισμό Γνώσεων για το χρήμα “European Money Quiz”. Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο (ΕΤΙ), διοργάνωσαν τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 μεταξύ 328 ομάδων & υποομάδων τάξεων από 69 σχολεία (32 Γυμνάσιο και 37 Λύκεια) της χώρας μας, δημόσια και ιδιωτικά με τη συμμετοχή 1232 μαθητών.

Σε επίπεδο συμμετοχής των σχολείων της Κρήτης, καταταχθήκαμε στην 3η θέση και στην 1η θέση από τα γυμνάσια. Στόχος του διαγωνισμού είναι η βελτίωση του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού των μαθητών και των γνώσεων τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τη νικήτρια ομάδα στον 5ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γνώσεων για το χρήμα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που διοργανώνει η European Banking Federation (EBF) και θα διεξαχθεί δια ζώσης στις Βρυξέλλες στις 22/5/2022.

Πανελλήνια διάκριση για μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης- θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ευρώπη

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών συγχαίρουν τη Χρυσούλα Αϊβαλιώτη, πρώην μαθήτρια μας, η οποία διακρίθηκε στον “Εθνικό Διαγωνισμό Καλύτερης Διπλωματικής-Μεταπτυχιακής Εργασίας στον τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας της Συμπυκνωμένης Ύλης και των Υλικών”.

Διαβάστε τη συνέχεια του σχετικού άρθρου στο Cretalive News.

Συμμετοχή καθηγητής μας ως μέντορας της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας Χημείας

Ο καθηγητής του σχολείου μας κος Γεώργιος Μελιδωνέας συμμετείχε ως μέντορας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την Ολυμπιακή ομάδα Χημείας. Σε άρθρο της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” με τίτλο “Με άρωμα Κρήτης η Ολυμπιάδα Χημείας” αναφέρεται:
“Άρωμα” Κρήτης είχε η 53η Ολυμπιάδα Χημείας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω πανδημίας.
Συμμετείχε, όπως είχε γράψει η «Π» ο απόφοιτος του Λυκείου Βιάννου, Δημήτρης Στυλιανάκης, ενώ μέντορας ήταν ο κ. Γεώργιος Μελιδωνέας, από το Ηράκλειο, καθηγητής Χημείας στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.
Ο κ. Μελιδωνέας αναφέρει στην «Π» πως φέτος η χώρα μας είχε πολύ πετυχημένη πορεία στην Ολυμπιάδα και τονίζει πως ακόμα και όσοι δεν κατέκτησαν νέες διακρίσεις και μόνο το γεγονός ότι έφτασαν ως εκεί είναι πολύ σημαντικό.

Για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.

Διάκριση 2 ταινιών μας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι έχουν διακριθεί δύο (2) ταινίες μικρού μήκους της Κινηματογραφικής μας ομάδας “CINEpeace” στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο διαγωνισμό “Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά”. Αναλυτικά:

 • Η κριτική επιτροπή αποφάσισε, επίσης, την απονομή Ειδικής Μνείας σε δύο εκτός συναγωνισμού ταινίες κινουμένων σχεδίων και συγχαίρει τους δημιουργούς τους για την επίπονη δουλειά τους, που κατέληξε σε αξιόλογες ταινίες που εξωτερικεύουν τις ιδέες τους με φρεσκάδα και παιχνιδιάρικη διάθεσή. Πρόκειται για τις ταινίες:
  # Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.
  # Noone, 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου (Κινηματογραφική ομάδα, CINEpeace).

Συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδας “CINEpeace” και στην υπεύθυνη καθηγήτρια κα Έρη Αποστολάκη

Διάκριση στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό μαθητικών ταινιών

Διακρίθηκε η ταινία μικρού μήκους animation «NOONE», η οποία ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Κινηματογραφικής μας ομάδας «CINEpeace» με την ομάδα «filManiacs» του Γυμνασίου Μελεσών.
Δύο ομάδες που λειτούργησαν και λειτουργούν με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αποστολάκη Έρη

Διάκριση: «Ειδική μνεία animation:
«NOONE» – 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου,
Εκπαιδευτικός: Αποστολάκη Ειρήνη,
Μαθητές/τριες: 20»

Διάκριση Bravo Schools 2021

Το σχολείο μας διακρίθηκε στο διαγωνισμό #BravoSchools 2021 με τη συμμετοχή Noone https://youtu.be/6OMpiqVUr-0 στον Παγκόσμιο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την προσπάθειά τους! Δεσμευόμαστε όλοι μαζί να είμαστε Πρεσβευτές των 17 Στόχων για τη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου!

Με 2 ταινίες συμμετέχουμε στο Κινηματογραφικό φεστιβάλ “Camera Zizanio”

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους “20th Camera Zizanio” https://online.olympiafestival.gr/film/tainies-paidion-apo-13-eos-16-eton-proto-meros/

Οι δύο ταινίες μικρού μήκους είναι “Το παράθυρο” και “Free from fear” και δημιουργήθηκαν από την Κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας “CINEpeace” το σχολικό έτος 2019-2020 στα πλαίσια Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Όλοι οι φίλοι στην Ελλάδα, παιδιά και εκπαιδευτικοί, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή τις καλύτερες ταινίες για παιδιά και νέους απ’ όλο τον κόσμο.
Η προβολή των ταινιών θα γίνει μέσα από την εικονική κινηματογραφική αίθουσα του Φεστιβάλ, δηλαδή την ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://online.olympiafestival.gr/
H παρακολούθηση των ταινιών είναι δωρεάν. Και η πρόσβαση σε αυτές πολύ απλή: χρειάζεται μόνο να κάνετε μια εγγραφή χρησιμοποιώντας ένα όνομα και το email σας. Στην παρακάτω σελίδα υπάρχουν πιο αναλυτικές οδηγίες https://online.olympiafestival.gr/page/help/

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση στο Cretalive: https://www.cretalive.gr/kriti/dimioyrgoi-tis-7is-tehnis-apo-ta-thrania-oi-mathites-toy-12oy-gymnasioy-irakleioy