Αρχείο κατηγορίας Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Δήλωση γονέων για Ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών της Γ τάξης σε ΓΕΛ / ΕΠΑΛ

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας της Γ΄ τάξης ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικών εγγραφών των μαθητών της Γ΄ τάξης για το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ).

Σε αυτή τη φάση και οι δύο γονείς/κηδεμόνες οφείλουν να συμπληρώσουν τις παρακάτω δηλώσεις και να τις καταθέσουν στο σχολείο μέχρι τη Δευτέρα 15/5/2023:

Εάν σταλθούν με email στο σχολείο, τότε πρέπει να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένα με χρήση της υπηρεσίας: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses

Διδακτικές επισκέψεις στα Εργαστηριακά Κέντρα των ΕΠΑΛ

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήσαμε διδακτικές επισκέψεις στα πλαίσια του μαθήματος “Εργαστήριο Δεξιοτήτων” των μαθητών της Γ΄ τάξης στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο και στο 2ο Εργαστηριακό Κέντρο των Επαγγελματικών Λυκείων του Ηρακλείου. Οι μαθητές μας γνώρισαν από κοντά τα εργαστήρια των τομέων & ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ της πόλης μας, ώστε να βοηθηθούν στην επιλογή του τύπου λυκείου (ΓΕΛ / ΕΠΑΛ) που καλούνται να δηλώσουν κατά την αποφοίτηση τους από το Γυμνάσιο.

Προετοιμασία για e-εγγραφές μαθητών σε ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών της Γ τάξης ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

2η ενημερωτική συνάντηση Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο εξ αποστάσεως λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου υλοποιήθηκε στο σχολείο μας δια ζώσης η δεύτερη συνάντηση της Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού κας Αικατερίνης Σπυριδάκη του Κ.Ε.Σ.Υ Ηρακλείου με τους μαθητές μας της Γ’ τάξης, ανά τμήμα.

Στις συναντήσεις αυτές απαντήθηκαν απορίες των μαθητών σχετικά με τις επιλογές σπουδών μετά το γυμνάσιο σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε συνδιασμό με τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και των διεξόδων στην αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών της Γ’ τάξης σε ΓΕΛ/ΕΠΑΛ https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

Ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

Την Τρίτη 18 Μαΐου, μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μία ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ιατρική Σχολή.

 Στη δράση, που οργάνωσε η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Φουντά Γεωργία σε συνεργασία με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Ζαχαράτου Αγγελική, ο καθηγητής φαρμακολογίας, κ. Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης, παρουσίασε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Ιατρική Σχολή, ενώ πρόθυμα απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών μας σχετικά με τη λειτουργία της σχολής, το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους.

Ευχαριστούμε θερμά την Ιατρική Σχολή Κρήτης για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και ιδιαίτερα τον κ. Χαραλαμπόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά του στους μαθητές μας, που αναζητούν έγκυρη ενημέρωση και υποστήριξη στην απαιτητική αυτή φάση της ζωής τους. 

Εσπερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τη Γ΄ γυμνασίου

Σας γνωρίζουμε-υπενθυμίζουμε ότι το Τμήμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Ηρακλείου παρέχει υπηρεσίες σε μαθήτριες και μαθητές, καθώς και στους γονείς τους, διευκολύνοντας τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές.
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, σας ενημερώσουμε για  την πραγματοποίηση  Διαδικτυακών Εσπερίδων Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Ηρακλείου για τους γονείς μαθητών,
των Γυμνασίων του Ν. Ηρακλείου:

# Τετάρτη 14/4/2021: «Πανελλήνιες 2021» – Εσπερίδα για γονείς Γ ΄ΕΠΑΛ ώρα 18.00-20.00 μ.μ.
# Παρασκευή 16/4/2021:  – Εσπερίδα για την  Α΄ και Β΄ ΓΕ.Λ. – ώρα 18.00-20.00 μμ «Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  . Ρωτώ & μαθαίνω για τις Πανελλήνιες 2021»
# Παρασκευή 14/5/2021: «Διαδρομές μετά το Γυμνάσιο» – Εσπερίδα για γονείς . ώρα 18.00-20.00 μ.μ

Τις διαδικτυακές Εσπερίδες μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας webex
https://minedu-secondary.webex.com/meet/marilouz

Επαγγελματικός Προσανατολισμός στους μαθητές της Γ΄τάξης

Τον Ιανουάριο του 2021 πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις της Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Ηρακλείου κας Αικατερίνης Σπυριδάκη. Οι εξ αποστάσεως ωριαίες ενημερώσεις των μαθητών μας έγιναν ανά τμήμα και αφορούσαν τους “δρόμους μετά το Γυμνάσιο” και τις προοπτικές σπουδών και επαγγελματικής εξέλιξης.

Αναλόγως του τρόπου λειτουργίας των σχολικών μονάδων το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και επόμενες συναντήσεις, όπου σε συνέχεια του υλικού που δόθηκε στους μαθητές δίδεται βαρύτητα στον διάλογο και στην επίλυση αποριών.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός από το ΚΕΣΥ Ηρακλείου

Το τμήμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού,  του Κέντρου Εκπαιδευτικής και  Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ηρακλείου απευθύνεται σε μαθητές-μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στους γονείς τους. Παρέχει δωρεάν συμβουλευτική και σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.

Μερικές από τις προσφερόμενες υπηρεσίες του είναι:

  • Προσέγγιση της αυτογνωσίας των μαθητών και μαθητριών με τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και ατομική συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές Β’ και Γ’  Λυκείου.
  • Πληροφόρηση για εκπαιδευτικές διεξόδους και σπουδές μετά το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και επαγγέλματα.
  • Υποστήριξη στη λήψη εκπαιδευτικής και επαγγελματικής απόφασης των μαθητών και μαθητριών και στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
  • Ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική ζωή.

Για το ωράριο λειτουργίας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού Παρασκευή 4 Οκτ. 11:00-14:00

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς και μαθητές στην ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του προγράμματος «Explore More» ΚΑ2/2016-1-MT01-KA201-015203 την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου από τις 11:00-12:00 Εργαστήριο για τους μαθητές – Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού και 12:00-14:00 εργασίες ημερίδας για τους Εκπαιδευτικούς.
Το πρόγραμμα «Explore More» προτείνει την ανάπτυξη μιας διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας για επιλογές σταδιοδρομίας που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μάλτα, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Η ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού προσανατολισμού έχει στόχο την πολλαπλασιαστική δράση και διάχυση των παραγόμενων του προγράμματος, τις αρχές, τη φιλοσοφία και το μεθοδολογικό τους πλαίσιο στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αντίστοιχη πολλαπλασιαστική δράση έχει πραγματοποιηθεί στην Μάλτα και στην Πορτογαλία.Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Μπορείτε θα δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας ενώ για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsLh8uvSxOeSuHFRw9FSbVQxY7RpPWPSfE1yWuY2fWZn9IiQ/viewform?fbclid=IwAR0Toqm31IX0ZroBdJM2zAJAtD1ys0R9MkNVppvKTKoRXORAGMatxARbzSs

 

ΚΕΣΥ Ηρακλείου – Ώρες λειτουργίας

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Κ.Ε.Σ.Υ.) ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΜΟΝΟΦΑΤΣΙΟΥ 8,  2ος όροφος, (Γραφεία  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)
ΤΗΛ. : 2810 333783, 2810 333772, 2810341744
 email: kesyp@dide.ira.sch.gr

Το τμήμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού,  του Κέντρου Εκπαιδευτικής και  Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ηρακλείου απευθύνεται σε μαθητές-μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στους γονείς τους. Παρέχει δωρεάν συμβουλευτική και σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.
Μερικές από τις προσφερόμενες υπηρεσίες του είναι:

  • Προσέγγιση της αυτογνωσίας των μαθητών και μαθητριών με τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και ατομική συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου.
  • Πληροφόρηση για εκπαιδευτικές διεξόδους και σπουδές μετά το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και επαγγέλματα.
  • Υποστήριξη στη λήψη εκπαιδευτικής και επαγγελματικής απόφασης των μαθητών και μαθητριών και στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
  • Ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική ζωή.

Ωράριο Λειτουργίας
Καθημερινά: 8:00 -14:00
Απόγευμα: Τρίτη 13:00 -19:00,  Τετάρτη 13:00 -19:00,  Πέμπτη 13:00 -19:00

Υπεύθυνοι Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Αντωνίου Θεόδωρος, Λεμονή Ζαφειρούλα, Σπυριδάκη Αικατερίνη