Αρχείο κατηγορίας Επαγγελματικός Προσανατολισμός

2η ενημερωτική συνάντηση Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο εξ αποστάσεως λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου υλοποιήθηκε στο σχολείο μας δια ζώσης η δεύτερη συνάντηση της Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού κας Αικατερίνης Σπυριδάκη του Κ.Ε.Σ.Υ Ηρακλείου με τους μαθητές μας της Γ’ τάξης, ανά τμήμα.

Στις συναντήσεις αυτές απαντήθηκαν απορίες των μαθητών σχετικά με τις επιλογές σπουδών μετά το γυμνάσιο σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε συνδιασμό με τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και των διεξόδων στην αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών της Γ’ τάξης σε ΓΕΛ/ΕΠΑΛ https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

Ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

Την Τρίτη 18 Μαΐου, μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μία ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ιατρική Σχολή.

 Στη δράση, που οργάνωσε η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Φουντά Γεωργία σε συνεργασία με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Ζαχαράτου Αγγελική, ο καθηγητής φαρμακολογίας, κ. Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης, παρουσίασε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Ιατρική Σχολή, ενώ πρόθυμα απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών μας σχετικά με τη λειτουργία της σχολής, το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους.

Ευχαριστούμε θερμά την Ιατρική Σχολή Κρήτης για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και ιδιαίτερα τον κ. Χαραλαμπόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά του στους μαθητές μας, που αναζητούν έγκυρη ενημέρωση και υποστήριξη στην απαιτητική αυτή φάση της ζωής τους. 

Εσπερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τη Γ΄ γυμνασίου

Σας γνωρίζουμε-υπενθυμίζουμε ότι το Τμήμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Ηρακλείου παρέχει υπηρεσίες σε μαθήτριες και μαθητές, καθώς και στους γονείς τους, διευκολύνοντας τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές.
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, σας ενημερώσουμε για  την πραγματοποίηση  Διαδικτυακών Εσπερίδων Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Ηρακλείου για τους γονείς μαθητών,
των Γυμνασίων του Ν. Ηρακλείου:

# Τετάρτη 14/4/2021: «Πανελλήνιες 2021» – Εσπερίδα για γονείς Γ ΄ΕΠΑΛ ώρα 18.00-20.00 μ.μ.
# Παρασκευή 16/4/2021:  – Εσπερίδα για την  Α΄ και Β΄ ΓΕ.Λ. – ώρα 18.00-20.00 μμ «Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  . Ρωτώ & μαθαίνω για τις Πανελλήνιες 2021»
# Παρασκευή 14/5/2021: «Διαδρομές μετά το Γυμνάσιο» – Εσπερίδα για γονείς . ώρα 18.00-20.00 μ.μ

Τις διαδικτυακές Εσπερίδες μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας webex
https://minedu-secondary.webex.com/meet/marilouz

Επαγγελματικός Προσανατολισμός στους μαθητές της Γ΄τάξης

Τον Ιανουάριο του 2021 πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις της Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Ηρακλείου κας Αικατερίνης Σπυριδάκη. Οι εξ αποστάσεως ωριαίες ενημερώσεις των μαθητών μας έγιναν ανά τμήμα και αφορούσαν τους “δρόμους μετά το Γυμνάσιο” και τις προοπτικές σπουδών και επαγγελματικής εξέλιξης.

Αναλόγως του τρόπου λειτουργίας των σχολικών μονάδων το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και επόμενες συναντήσεις, όπου σε συνέχεια του υλικού που δόθηκε στους μαθητές δίδεται βαρύτητα στον διάλογο και στην επίλυση αποριών.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός από το ΚΕΣΥ Ηρακλείου

Το τμήμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού,  του Κέντρου Εκπαιδευτικής και  Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ηρακλείου απευθύνεται σε μαθητές-μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στους γονείς τους. Παρέχει δωρεάν συμβουλευτική και σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.

Μερικές από τις προσφερόμενες υπηρεσίες του είναι:

  • Προσέγγιση της αυτογνωσίας των μαθητών και μαθητριών με τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και ατομική συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές Β’ και Γ’  Λυκείου.
  • Πληροφόρηση για εκπαιδευτικές διεξόδους και σπουδές μετά το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και επαγγέλματα.
  • Υποστήριξη στη λήψη εκπαιδευτικής και επαγγελματικής απόφασης των μαθητών και μαθητριών και στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
  • Ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική ζωή.

Για το ωράριο λειτουργίας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΔΩ.

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού Παρασκευή 4 Οκτ. 11:00-14:00

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς και μαθητές στην ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του προγράμματος «Explore More» ΚΑ2/2016-1-MT01-KA201-015203 την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου από τις 11:00-12:00 Εργαστήριο για τους μαθητές – Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού και 12:00-14:00 εργασίες ημερίδας για τους Εκπαιδευτικούς.
Το πρόγραμμα «Explore More» προτείνει την ανάπτυξη μιας διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας για επιλογές σταδιοδρομίας που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μάλτα, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Η ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού προσανατολισμού έχει στόχο την πολλαπλασιαστική δράση και διάχυση των παραγόμενων του προγράμματος, τις αρχές, τη φιλοσοφία και το μεθοδολογικό τους πλαίσιο στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αντίστοιχη πολλαπλασιαστική δράση έχει πραγματοποιηθεί στην Μάλτα και στην Πορτογαλία.Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Μπορείτε θα δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας ενώ για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsLh8uvSxOeSuHFRw9FSbVQxY7RpPWPSfE1yWuY2fWZn9IiQ/viewform?fbclid=IwAR0Toqm31IX0ZroBdJM2zAJAtD1ys0R9MkNVppvKTKoRXORAGMatxARbzSs

 

ΚΕΣΥ Ηρακλείου – Ώρες λειτουργίας

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Κ.Ε.Σ.Υ.) ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΜΟΝΟΦΑΤΣΙΟΥ 8,  2ος όροφος, (Γραφεία  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)
ΤΗΛ. : 2810 333783, 2810 333772, 2810341744
 email: kesyp@dide.ira.sch.gr

Το τμήμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού,  του Κέντρου Εκπαιδευτικής και  Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ηρακλείου απευθύνεται σε μαθητές-μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στους γονείς τους. Παρέχει δωρεάν συμβουλευτική και σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.
Μερικές από τις προσφερόμενες υπηρεσίες του είναι:

  • Προσέγγιση της αυτογνωσίας των μαθητών και μαθητριών με τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και ατομική συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου.
  • Πληροφόρηση για εκπαιδευτικές διεξόδους και σπουδές μετά το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και επαγγέλματα.
  • Υποστήριξη στη λήψη εκπαιδευτικής και επαγγελματικής απόφασης των μαθητών και μαθητριών και στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
  • Ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική ζωή.

Ωράριο Λειτουργίας
Καθημερινά: 8:00 -14:00
Απόγευμα: Τρίτη 13:00 -19:00,  Τετάρτη 13:00 -19:00,  Πέμπτη 13:00 -19:00

Υπεύθυνοι Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Αντωνίου Θεόδωρος, Λεμονή Ζαφειρούλα, Σπυριδάκη Αικατερίνη

Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το Κ.Ε.Σ.Υ. Ηρακλείου

To Τμήμα Συμβουλευτικής και Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ηρακλείου,
λειτουργεί καθημερινά 8:00-14:00
και Δευτέρα-Τρίτη 13:00-19:00.
Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν
στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου,
Μονοφατσίου 8, 2ος όροφος.
Στο πλαίσιο λειτουργίας του προτίθεται να υλοποιήσει επιπλέον εργαστήρια και ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Γ΄Γυμνασίου, Γενικού (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Α.),
από 1 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου.
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε ΕΔΩ.

Ενημέρωση για “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ”

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα επίδοσης ελέγχων προόδου των μαθητών και ενημέρωσης γονέων & κηδεμόνων πραγματοποιήθηκε παράλληλα στις 11:00 ενημέρωση των γονέων, για τις δυνατότητες και προοπτικές των Επαγγελματικών λυκείων βάσει του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ«, από την καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ ΗρακλείουΣύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και  κα Έρρικα. Κορνηλάκη.

Επίδοση ελέγχων προόδου & ενημέρωση γονέων

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας, ότι την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 από τις 09:00 έως τις 13:30, θα δίδονται οι έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών.
Επίσης στις 11:00 στην αίθουσα 1 στο ισόγειο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση προς τους γονείς, για τις δυνατότητες και προοπτικές των Επαγγελματικών λυκείων βάσει του προγράμματος Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ, από την καθηγήτρια και  Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού κα Έρρικα. Κορνηλάκη.