Γωνιά Μάθησης

Παίξε – Δίδαξε – Ανακάλυψε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Τι περιλαμβάνει;

Η Γωνιά Μάθησης είναι μια διαδραστική ιστοσελίδα, στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συγκεντρώσει όλο το υλικό που έχουν δημιουργήσει τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να προμηθεύσει τόσο τους εκπαιδευτικούς, τόσο και τους/τις μαθητές/τριες με τα κατάλληλα εργαλεία, έτσι ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να μάθουν πως μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που αυτή τους προσφέρει.

Είμαι μαθητής/τρια. Τι μου προσφέρει η «Γωνιά Μάθησης»;

Οι μαθητές πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρουν εδώ παιχνίδια, διαγωνισμούς και βιβλία δραστηριοτήτων που θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν την ΕΕ με διασκεδαστικό τρόπο, στην τάξη ή στο σπίτι. Μπορούν επίσης να μάθουν περισσότερα για τις σπουδές ή τον εθελοντισμό στο εξωτερικό.

Που μπορώ να βρω τη «Γωνιά της Μάθησης»;

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα, πατήστε εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο με την παρουσίαση της «Γωνιάς Μάθησης» πατώντας εδώ.

Έχετε ακόμα απορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και να μας εκφράσετε ό,τι σας απασχολεί σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επικοινωνήστε με την κα Τζίνα Αποστολάκη, στέλνοντας e-mail στο: europe.direct@eliamep.gr ή καλέστε στο: 210 72 57 110.

Το κέντρο μας ανήκει σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο πληροφόρησης που έχει συστήσει και συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την παροχή στους πολίτες πληροφοριών για ευρωπαϊκά θέματα σε τοπικό επίπεδο. Φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), ένα ιδιωτικό κοινωφελές ίδρυμα αφιερωμένο στη μελέτη θεμάτων ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής με 25ετή εμπειρία σε ερευνητικές, ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις.

Κύρια αποστολή των κέντρων πληροφόρησης Europe Direct είναι να κατευθύνουν τους πολίτες που επικοινωνούν μαζί τους για πληροφορίες σχετικά με κάποιο ευρωπαϊκό θέμα, προς τις κατάλληλες – έντυπες και ηλεκτρονικές – πηγές πληροφόρησης και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, κάθε κέντρο παρέχει πληροφόρηση στο κοινό και με δική του πρωτοβουλία, μέσα από ιστοσελίδες, εκδόσεις, άρθρα και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ ή εκδηλώσεις.

Συνδεθείτε και εσείς μαζί μας!

Emaileurope.direct@eliamep.gr

Iστοσελίδα: http://europedirect.eliamep.gr/

Facebook: @ediceliamep

Twitter: @EDICELIAMEP

Instagram: ediceliamep

YouTube: @Europe Direct Eliamep Multimedia