Cinema…διάβασες;

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή του 11ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους “Cinema…διάβασες” για τους/τις μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων και τύπων σχολείων της χώρας για το σχολικό έτος 2020-2021.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του εν λόγω διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί με τις εξής απαραίτητες συνθήκες:

1) Η συμμετοχή των μαθητών/τριών να είναι προαιρετική, δωρεάν και να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων.
2) Η συμμετοχή των σχολείων να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.3) Οι δράσεις του διαγωνισμού να εμπλουτίζουν το σχολικό πρόγραμμα, χωρίς να παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του και να επιβαρύνουν τους/τις μαθητές/τριες.
4) Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, να εμπλακούν με όποιο στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας επιθυμούν.
5) Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού να υλοποιηθεί με ευθύνη των Φορέων Διοργάνωσης (τη Διεύθυνση Π.Ε. Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης/Προεδρία της Κυβέρνησης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και
Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ, την ΕΡΤ ΑΕ, το ΕΚΟΜΕ και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα-Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου), σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.
6) Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/ φορέων/ υπηρεσιών εντός του περιεχομένου του διαγωνισμού.
7) Η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε ΕΔΩ