Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2023

Διάλεξη-συζήτηση με γονείς για τις “εξαρτήσεις-εθισμός”

Ο Σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων, το 12ο Γυμνάσιο και το 6ο ΓΕΛ Ηρακλείου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τις εξαρτήσεις και τους εθισμούς των εφήβων.

Η Διάλεξη-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του γυμναστηρίου του σχολικού μας συγκροτήματος την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 7:00 μμ. Ο ψυχίατρος και Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. κος Βασίλειος Κούδας θα συζητήσει με τους γονείς για το παραπάνω θέμα και τη διαχείριση των εφήβων παιδιών τους μέσα στην οικογένεια.

Εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Σήμερα 30 Ιανουαρίου 2023, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου η ακολουθία της ευλόγησης των άρτων και της βασιλόπιτας. Τελέστηκε προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσ. Αρχιμανδρίτου κ. Βαρθολομαίου και του διακόνου Ευγενίου.

Erasmus+ KA1 “CULTURAL Ambassadors”- Φιλοξενία καθηγητών

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας, με τη συνεργασία της ΜΚΟ “Μιλέτια“, το έργο Erasmus+ “Cultural ambassadors”. Η κ. Μαρία Δρακάκη από το «Μουσείο Σχολικής Ζωης» που εδρεύει στα Χανιά, ανέπτυξε σε εκπαιδευτικούς από την Φιλανδία, την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα τρόπους κινητοποίησης μιας ομάδας με οπτικά ερεθίσματα (αντικείμενα , έργα τέχνης, είκονες). Παράληλα έγιναν και βιωματικά εργαστήρια στην ομάδα των εκπαιδευτών, κατά τα οποία διαπιστώσαμε ότι η εφαρμογή των τεχνικών αυτών , όχι μόνο κινητοποιεί την ομάδα αλλά δίνει και πολλές πληροφορίες για το κάθε μέλος της ομάδας.Είναι μια άριστη τεχνική η οποία μπορεί να εφαρμοστεί και στην τάξη, π.χ. κατά την έναρξη του σχολικού έτους.

Σχολή Γονέων στο 12ο Γυμνάσιο

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία “Σχολής Γονέων” στο γυμνάσιο μας και θα συνεχίσει με τακτικές συναντήσεις μια φορά κάθε μήνα. Συγκεκριμένα οι συναντήσεις πραγματοποιούνται την 1η Δευτέρα κάθε μήνα και ώρες 16:30 – 18:30 με υπεύθυνη την Κοινωνική Λειτουργό της Ε.Δ.Υ. του σχολείου μας Μαριάννα Τραβαγιάκη.

Δευτέρα 9/1/2023 – Επιστροφή στα σχολεία

Ευχόμαστε καταρχάς υγεία σε όλους και επιπλέον καλή πρόοδο στους μαθητές.

Ενημερώνουμε τους μαθητές και τους γονείς τους ότι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 επιστρέφουμε στο σχολείο με το ισχύον πρόγραμμα: https://drive.google.com/file/d/1DFNb56Qd9x-Pl6bQhZ9zdoj4i280TJpz/view?usp=drivesdk

Το Α’ τετράμηνο λήγει στα τέλη Ιανουαρίου. Οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών θα δοθούν στους γονείς την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Επιπλέον την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου Εθελοντική αιμοδοσία από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.